Keskiviikko tuoksuu sämpylöiltä ja kukkasilta

Meidän keskiviikko aamu. Se alkoi sämpylöiden leipomisella. Etsin pitkään ohjetta, joka olisi helppo toteuttaa innokkaan 3-vuotiaan kanssa, mutta myös sellaista joka maistuisi hyvältä. Viimeinen toive oli, että taikinan voisi valmistaa illalla valmiiksi. En ole aamuihminen, joten en jaksa alkaa vääntämään taikinaa aamulla, kohottamaan ja sitten vielä leipomaan. Olen liian nälkäinen heti herättyäni.




Tämä taikinan ohje löytyi Sikeltä sinulle sivuilta. Pellavansiemeniä meiltä ei löytynyt, mutta muuten seurasin ohjetta. Voin sanoa, että kun näin taikinan aamulla olin varma, että näistä ei tule yhtään mitään. Taikina oli ihan super löysää, kuten kuvasta näkyi. Kun laitoin taikinaa pellille kasat näyttivät enemmän lätyiltä kuin sämpylöiltä. Onneksi uunissa tapahtui ihme ja taikina kohosi sämpylän näköisiksi. Maultaan ne olivat rapeakuorisia maalaissämpylöitä. Tosi hyviä ! Pienempi tosin piti kuorta hiukan liian rapeana, mutta nautiskeli sitäkin enemmän pehmeästä sisustasta.

Pienenä vinkkinä, jos kokeilet reseptiä. Älä avaa luukkua liian aikaisin! Toinen satsi nimittäin jäi letuiksi, koska menin kurkkaamaan uuniin liian aikaisin. Se on normaalia minua kun kyseessä on keittiö, ruuanlaitto tai leipominen.



Tällainen oli meidän keskiviikko tähän mennessä. Käy kurkkaamassa millainen se on ollut muilla tai kerro omastasi.



Kommentit

  1. I was so disappointed I couldn't find a translator on your blog. But the flowers and bread look lovely. I've come to you from Communal Global.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki