Luonnonkukat Etelästä Pohjoiseen

Olin suunnitellut, että postaisin siitä kuinka luonnonkukkien tilanne olisi täysin erilainen Etelä-Suomessa ja Pohjois-Suomessa. Viikko ennen muuttoa mieheni lähetti minulle kuvan Ylitorniosta, jossa puissa ei ollut lehtiä ollenkaan. Äitini kanssa katsottiin kuvaa ja pieni jännitys hiipi mieleeni.

Automatkalla tänne odotin koko ajan hetkeä, koska puissa ei näkyisi lehtiä ollenkaan. Sellaista hetkeä ei tullut. Lehdet ja kukat oli ilmestynyt viikon sisällä. Voikukat ja muut luonnonkukat kukkii täällä aivan kuten Espoossakin. Poikkeuksena tietysti ne kukat, jotka ei normaalistikaan kasva täällä Pohjoisessa. Tässä nyt ihan normaali kesäkuinen kuvasarja kukista sekä Etelä-Suomesta, että täältä Pohjoisestakin.








Osallistun näillä kukilla ensimmäistä kertaa Kukkailoitteluun. Tulkaa tutustumaan uuteen blogiini, jossa  tulen jakamaan vuodestamme Pohjoisessa. Luvassa paljon ajatuksia ja todella hurja määrä kuvia.


Kommentit

  1. Upeat kuvat! Erityisesti tuo kärpänen! Oletko makrolinssillä kuvannut?
    Täytyypä tulla kurkkimaan tarkemmin.:) Kiva, kun löysit tiesi matkallasi Kukkailotteluun!<3

    VastaaPoista
  2. Huomasitko, että metsäkurjenpolvi on ihan eri värinen pohjoisessa? Etelässä se on hehkuvan kirkas violetti, pohjoisessa haalea, melkein valkoinen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huomasin, en ensin ajatellut että se johtuu sijainnista mutta sitten lapset lainasi kukkakirjan kirjastosta ja siinä kerrotiin tämä😊 On se hyvä että lasten kanssa pääsee kertaamaan tietoja 😉

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki