Jouluun on tasan 5 kk - ensimmäinen visiitti Joulupukin Pajakylään tehty!



Lensin tosiaan lasten kanssa Torstaina Rovaniemelle ja hurautimme sieltä kotiin koko perheen voimin. Matkalla nähtiin porokin, kuten tähän mennessä aina Rovaniemi-Ylitornio-tiellä. Tällä kertaa vastaan tuli onneksi aikuinen yksilö, joka käyttäytyi suhteellisen rauhallisesti ja kääntyi ensimmäisestä hiekkatiestä pois edestä. Edellisellä kerralla vastaan juoksi paniikissa oleva vasa, joka poukkoili ojan ja tien väliä kuin pingispallo. Se oli luultavasti pelottavaa kaikista osapuolista.




Joulupukin yksi kodeista sijaitsee Rovaniemen lentokentän vieressä,  joten päätimme pistäytyä moikkaamassa Joulupukkia kotimatkalla. Joulupukilla on koteja / kyliä itseasiassa kaksi ihan vierekkäin, mutta päädyimme Joulupukin Pajakylään, koska mies oli siellä aikaisemmin käynyt ulkomaalaisten vieraidensa kanssa. (Ja oli itseasiassa siellä juuri samaan aikaan Intialaisen, Kiinalaisen, Venäläisen ja Saksalaisen kanssa) Kylä on auki vuoden jokaisena päivänä ja siellä se Joulupukki tosiaan otti vastana vieraita liukuhihnalla. Tänne ei ole sisäänpääsyä maksua, kuten ilmeisesti viereiseen kylään, mutta täällä Joulupukista ei saa ottaa kuvia. Yhteinen olo kyllä videoidaan ja kuvataan, mutta näistä kuvista joutuu maksamaan, jos haluaa ne muistoksi.

Tällä kertaa kylässä oli pääasiassa ulkomaalaisia turisteja ja pääasiassa ne oli vielä aikuisia turisteja kuiskaamassa omat toiveensa Joulupukin korvaan ja istumassa hänen polvella. Ei ole suurinta sesonkia, mutta ihmisiä oli silti niin, että tosiaan Joulupukin luokse joutui jonottamaan. Satumainen käytävä Joulupukin luokse oli lasten mieleen ja muutaman sanan isompikin uskalsi todella puheliaalle Joulupukille sanoa. Tänne tulemme varmasti vielä monta, monta kertaa ennen joulua.


Kylä on ihastuttava, mutta varmasti pääsee loistoonsa kunhan saamme lumet tänne. Roihut ja valkoinen lumi herättää tällaisen satumaan omaan loistoonsa. Silloin Joulupukin porotkin tulee alueelle, joita meidän pienempi odotti jo kovasti näkevänsä. Meillähän odotetaan jo luntakin - vaikka eipä hän taida täysin ymmärtää, että sitten joutuu pukemaan hiukan enemmän ja aina on kylmä.

Tällä kertaa olimme tosiaan käymässä vain pikaisesti, koska meillä oli muutakin asiaa Rovaniemelle, mutta ensi kerralla pitää muistaa ottaa enemmän aikaa ja käydä katsomassa Joulupukin virallista postilaitosta ja Joulunäyttelyä, jossa kerrotaan Joulutraditioista ympäri maailmaa. Ehkä sitten, kun itselläkin on enemmän joulufiilistä.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki