Loma täynnä elämää ( + eläimiä )

Ensimmäinen lomareissu täältä Lapista käsin on takana. Ihana loma, mutta todella pitkä rupeama tuo 2,5 viikkoa yhteenmenoon. Elämä oli yhtäkkiä täynnä ihmisiä ja menoa. Montaa päivää ei vain oltu ja maattu. Tästä syystä vika päivä menikin ihan harakoille, kun matkaväsymys iski totaalisesti. Emme vain jaksanut enää tehdä mitään. Sekin on joskus ihanaa ja sitäkin on kiva tehdä eri seurassa- nyt äitini kanssa. Ihanaa, kun hänkin osaa välillä ottaa rennosti, kun tuntuu, että hän on sellainen duracell pupu kotinsa kanssa. Aina puunaamassa tai laittamassa jotain. Jos joku lomassa harmittaa niin se, että suurinta osaa kavereista ei tullut nähtyä. Tuli keskityttyä sukulaisiin, näin vanhemmiten on alkanut ymmärtää perheen merkityksen ihan eri tavalla.




Meidän tytöt ovat aina tykänneet kaikista eläimistä, mutta nyt ovat hurahtaneet erityisesti hevosiin. Pääsivät noin kuukausi sitten ensimmäistä kertaa ponin kyytiin ja sen jälkeen meille on toivottu oikeaa hevosta. Lomamme onkin sisältänyt todella paljon eläimiä ja se näkyykin näistä otoksista.



Olemme viettänyt useita kesiä Lahdessa. Olemme mieheni kanssa itseasiassa opiskellut Lahdessa ja tavannut siis siellä. Molempien vanhemmat ovat muuttaneet sinne eläkepäivillään, joten omat äitiyslomakesinä vietin lasten kanssa Lahdessa useitakin viikkoja. Meillä on siellä ystäviä ja sukulaisia siis iso kasa.

Kaikkein ihaninta Lahden reissuissa on lasten mielestä aina Pikku Veskun rannalla asustavat sorsat. Erilaiset lokit ja sorsat ovat vallanneet rannan, koska heitä on ihmisten toimesta taidettu ruokkia jo useita vuosia. Ovat oikeita pullasorsia, jotka saattavat alkaa seurata, jos luulevat sinulla olevat ruokaa heille. Tämä on meidän lasten mielestä niin mukavaa, että kävisivät siellä vaikka joka ilta. Tänä kesänä seassa oli myös joutsen pariskunta, mutta poikasta emme ainakaan nyt nähneet.



Toinen vakiopaikkamme on 4H-pihan kotieläinpiha Launeen tuntumassa. Ihana pieni kotieläinpiha, jossa on todella kotoisa tunnelma ja eläimet selvästi hyvissä käsissä. Samalla reissulla käymme aina Launeen perhepuistossa, johon kannattaisi varata aina kokonainen päivä -  tekemistä on kaiken ikäisille lapsille niin paljon, että energian kulutus on varmaa. Jos menette sinne, niin ottakaa eväät, muuten suurin osa puistosta jää kokematta.

Uudempi tuttavuus oli Orimattilan kotieläinpuisto. Olen aika kriittinen eläintarhojen suhteen, koska yleensä niissä ei tunnu näkevän niitä eläimiä ollenkaan (ainakaan lapset). Tämä paikka oli todella poikkeus. Kaikki eläimet näki, kaikkia eläimiä sai paijata ja jopa syöttää ja eläimillä näytti myös olevan ihan hyvät olosuhteet. Pääasiassa täällä voi tavata perinteisiä kotieläimiä kuten kissoja, pupuja, koiria, possuja, hevosia jne. mutta seassa oli myös vuohia ja poroja. Täällä saisi vietettyä enemmänkin aikaa, mutta itse menimme sinne vasta viiden maissa ja paikka meni kiinni seitsemältä.
Sijainniltaan tämä sopisi pääkaupunkiseudun kavereillekin, vink vink! Ei se Orimattila niin kaukana ole!







Kun asuimme pääkaupunkiseudulla, lomat oli aina sitä aikaa kun sai napsittua ne parhaimmat kuvat. Kamera lauloi jatkuvasti, jokainen hetki oli hyödynnettävä. Nyt kun asumme itse keskellä luontoa - upeissa valokuvauksellisissa maisemissa, ei loma ollut valokuvauksenkaan osalta ihan samanlainen. Toki tuli otettua kuvia, mutta hyvin erilaisia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki