Mitä kaipaamme pääkaupunkiseudulta TOP 3




1,5 viikkoa Etelä-Suomessa (tarkemmin sanottuna Lahdessa) ja pam nyt ymmärrän mitä olemme (salaa)kaivanneet. Olemme eläneet oikein onnellisuuskuplassa, kun meillä on pitkästä aikaa ollut aikaa perheelle. Kuitenkin tässä nyt listattuna ne TOP 3 asiaa joista olemme koittanut ottaa kaiken irti Lahdessa olon aikana. Näitä varmasti kaipaamme heti kotiin päästyämme.


* Sukulaiset / ystävät lähellä. Sen tajuaa vasta, kun muuttaa kauemmaksi kuinka tärkeitä sukulaiset ja ystävät on elämässä. Onneksi on facebook ja Skype ja tietty Whatsup ja puhelin. Aika hyvin sitä pysyy ihmisten elämässä mukana näidenkin välineiden avulla, mutta erityisesti nyt kun olemme viettänyt viimeisen kuukauden oikeastaan oman perheen kesken, niin osaa arvostaa muitankin ihmiskontakteja.

* Kaupat. Lapin kotimme vieressä on ihan hyvä ruokakauppa ja paikalliset muut kaupat. Silti on ollut unelma asustaa loman aikana Lahden keskustassa, jossa oikeasti pääsee viettämään aikaa kaupoissa koska vain. Olen nauttinut siitäkin, että vain katselen ja kiertelen. Toki voin tunnustaa, että olen käyttänyt tämän viikon aikana varmaan yhtä paljon rahaa kuin viimeisen kuukauden aikana Ylitorniossa. Onneksi heräteostoksia on ollut vähän ja suurin osa oli jo etukäteen tarpeeksi listattu. Pienessä kaupungissa asumisen huono puoli on se, että kaikkia hankintoja ei pysty hoitamaan saman päivän aikana. Tähän olemme tottuneet Espoossa erityisesti sen jälkeen, kun kauppojen aukioloajat muuttuivat. Tokihan se, että et pääse heti tekemään ostoksia rajoittaa rahan käyttöä ja sitä tulee ostettua joku tuote vasta, kun olet useamman kerran sitä kaivannut.

* Kahvila (naurettavalta kuin se kuulostaakin). Onhan se joskus kiva istua kahvilassa rauhassa, juoda kuppi kunnon kahvia ja ehkä tämän kanssa syödä jotain pientä suolaista tai makeaa. Kuulostaa turhamaiselta, mutta tällä hetkellä ei vielä ole ollut tarvetta kaivat lääkäripalveluita tms. tärkeämpiä palveluita, pääsköön siis kahvila listallemme.


Tänään lennän kotiin lasten kanssa ja palaamme kotiin taas hetkeksi ennen seuraavaa kesäreissua. Palaamme normaaliin arkeen ja ehkä jopa pääsen taas kirjoittamaan tännekin tiheämmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki