Meidän rauhallinen sunnuntai ja hyvä kahvilasuositus Aavasaksalta!

Lazy Sunday.
Mitä se tarkoittaa mieheni mielestä ?

No se tarkoittaa liikuntaa, rauhallista aamua ja esim. kahvilalounasta jolloin kenenkään ei tarvitse stressata ruuan tekemisestä. Tiesimme, että Aavasaksan Paviljonki ei ole elokuun jälkeen auki kuin viikonloppuisin tai tilauksesta, joten päätimme käydä nyt maistamassa meille kovasti kehuttuja voimavohveleita. Kannatti. Ne oli todella, todella hyviä.

Makuvaihtoehtoina oli poronkäristys, lohi, halloum ja karitsanlihapullat. Jokaisen kanssa tulee salaattia ja siihen sopiva kastike. Emme vielä ole saanut porosta tarpeeksi (etelässä, kun taisimme syödä poroa vain jouluisin), joten molemmat halusimme porovaihtoehdon. Voimanimitystä käytetään, koska näissä vohveleissa on mukana nokkosta. Se taisi olla eka kerta kun maistoin ja olipa hyvää. Ihan piti Lappiin muuttaa tätäkin maistamaan ;) Harmi etten osaa itse kerätä tätä talteen talven varalle.



Lasten annos oli tehty todellakin lapsia ajatellen. Salaattia juuri siinä muodossa, mikä kiinnostaa lapsia ja sitten se herkullinen vohveli. Käykääpä kokeilemassa tätä, jos tulette ruskaan tänne päin. Syyskuussa Paviljonki on vielä auki viikonloppuisin! 


Paikka oli ihanan tunnelmallinen ja kaunis. Omistajina oli ihanat sisarukset, jotka oli Ylitorniosta kotoisin. Sisustus oli niin ihana, että täällä voisi pitää vaikka juhlat, jos Lappiin jaksaisi etelästä ajaa enemmänkin sukua tai kavereita samaan aikaan. Omistajat olivat miettineet jopa, että pitäisivät paikan auki jouluaattona. Kysyntää kuulemma voisi olla ja ei se kyllä huonolta kuulosta minustakaan. Olemme miettinyt, että viettäisimme joulun täällä sukulaisten kanssa - niiden jotka jaksaa ajaa ja jotka haluaa kokea lapsijoulun. Tämä voisi olla yksi idea järjestelyihin, kun koti vetää vain rajallisesti ihmisiä. Se jääköön vielä mietintään, mutta tänne menemme vielä toistekin. Itseasiassa jo viikonpäästä, koska siellä pidetään lapsille Häläpätipeikkofestit.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki