Reissusuunnitelmia

Välillä on pakko istahtaa alas ja miettiä, että missä kaikkialla me haluamme vierailla tämän vuoden aikana. Mies käy töissä, joten useamman päivän retket eivät onnistu juuri nyt. Olemme nyt keskittyneet näihin lähialueen kohteisiin, jotka on maksimissaan yhden yön reissuja, mieluummin päiväreissuja. Toivon mukaan talvella miehellä tulee työmatkoja pohjoiseen, johon pääsisimme siivellä mukaan.

Ennen muuttoa sain mieheltäni "lahjaksi" Suomen kartan. Maantietoni ei koskaan ole ollut huippukunnossa, joten tämä oli oikein tarpeellinen kapistus... sekä selvä piikki häneltä, mutta ei sen väliä. :) Tämän avulla on hiukan helpompaa hahmottaa välimatkoja ja löytää ihan uusia kaupunkejakin. Lappi tai koko Länsi-Suomi etelästä pohjoiseen on minulle vierasta. Joskus on vain helpompi tehdä asioita vanhalla tavalla.

Karttaan on nyt merkitty muutamia kohteita, joista olemme mieheni kanssa puhunut lähiaikoina. Osa niistä toteutetaan varmasti talvella, osa myöhemmin syksyllä ja osa on vielä tarkemmassa mietinnässä. Tuo Ruotsin puoli on meille kovin tuntematonta, mutta sitä on paljon kehuttu.

Isoin reissu, josta olemme puhuneet olisi Norja ja Lofootit.  Eniten kyseisessä matkassa epäilyttää kuitenkin reissu kahden pienen lapsen kanssa. Vaikka he nauttivat luonnosta, metsäretkistä ja maisemistakin yllättävän paljon, niin ei se välttämättä ole heille huippu matka. Eikä heidän kanssa kävellä sellaisia matkoja, joita siellä luultavasti kannattaisi kävellä. Kuinka edes myydä tämä matka "Hei, lähdetäänkö katselemaan vähän merta ja vuoria. Niin ja hei siellä on sitten tooosi kylmä!" :)


Nyt on lauantai ja olemme taas aikaisin hereillä. Tämä viikonloppu on retkien suhteen hiukan auki. Eka flunssa iski kaikkiin naisiin ja menemme siis sen ehdoilla. Mahdollisesti joku autoreissu lähelle, jotta saataisi isompikin nukkumaan joskus edes päikkärit. Hän taistelee niitä vastaan kipeänäkin vaikka silmät painuisi kuinka kiinni. (Pientä ärsytystä havaittavissa allekirjoittaneessa...)


Mukavaa lauantaita kaikille!


Kommentit

  1. Minusta lyhyet, "päivämukin" road tripit ovat hauskempia kuin useamman päivän kestävät retket. Oho muuten olipas omituinen kartta, kun näyttää siltä että ainakin pari mettätietä olisi suuria teitä, vaikka oikeasti niitä voi juuri ja juuri ajaa tavallisella henkilöautolla :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta ja olemme huomannut kuinka paljon hienoja kohteita lähellä onkaan... joita osa paikallisistakaan eivät välttämättä ole edes käynyt katsomassa. Niin se on, aina kuvittelee, että mitä kauemmas menee sitä parempaa löytää.
      Meinaatko kartalla tuota Ruotsin puolta? Tämä on Suomen kartta, joten voi olla, että tuo Ruotsin puoli on mitä sattuu. Hyvä kun huomautit, ei pidä ihan luottaa siihen, en nimittäin ajatellut, että se olisi tehty noin hassusti :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki