Mitä tänään iltapalaksi ? Vastaus: Oliivi-tomaattifocaccio

Luultavasti jokaisen kodissa turhaudutaan joskus siihen, että ruuaksi tuntuu aina olevan sitä samaa. Yleensä se koskettaa pääruokaa, mutta itse usein turhaudun myös aina samaan iltapalaan. Olen huomannut, että lapset syövät iltapalan paljon paremmin kuin joka ilta ei ole jugurttia ja leipää tai hedelmiä.

Focaccio -  onnistuessaan aivan ihanaa ja kiva vaihtelu ainaiselle leivän syömiselle. Täytteiksi sopii melkein mikä vain - tähän on valikoitunut meidän herkut; oliivi, valkosipuli ja kirsikkatomaatit. Aika perus, mutta maistuva. Sopii myös salaatin kera kevyemmälle aterialle.

Pohja:
2 dl turkkilaista jugurttia
1 dl vettä
25g hiivaa
1/2 tl suolaa
vähintään 4 1/2dl vehnäjauhoja

Päälle:
Oman maun mukaan
voita
oreganoa
oliiveja
kirsikkatomaatteja
valkosipulinkynsiä

+ sormisuolaa

Valmistaminen kestää reilun tunnin, mutta ainekset pohjaa varten pitää ottaa lämpimään aikaisemmin. Itse tein tämän heti kaupasta tullessa ja jugurtti oli liian kylmää ja vaikutti taikinan nousemiseen. Leivästä ei tullut niin kuohkeaa kuin parhaimmillaan.

Liota siis hiiva kädenlämpöiseen jugurtti-vesiseokseen. Lisää muut ainekset ja taputtele se voideltuun vuokaan. Itse voitelin öljyllä leivinpaperin, jolla varmistin, ettei taikina jää kiinni. Tässä vaiheessa taikinan kohottamiselle kannattaa myös antaa aikaa, jotta loppu tulos olisi parempi.

Päälle levitetään sulatettua voita ja asetetaan täytteet. Täytteitä laittaessa kannattaa miettiä kuinka pieniä palasia aikoo pilkkoa.

Focaccio paistetaan uunin keskiosassa noin 15 minuuttia ja asteita tulee olla noin 225. Pinnalle suosittelen vahvasti suolahiutaleita.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki