Tämä maisema voisi olla takapihallasi

Katselin eräänä iltana karttaa ja suurentelin sitä oikein kunnolla. Huomasin siinä suurentaessa reitin, jolla pystyisin kiertämään Aavasaksan ympäri autolla. Huikea reitti, josta tulee kyllä myös yksi lempikohteestani. Hiekkatie kiersi Aavasaksan pohjoispuolella ja sen varrella oli omakotitaloja /maatiloja upeine maisemineen. Takapihalla virtasi Tornionjoen haara ja Aavasaksa näkyi taustalla. Uskomatonta, voiko sellaisia pihamaisemia olla ? Osaakohan siinä vuosikymmeniä asuvat edes arvostaa maisemaansa ? Se rauha mikä tulee jo pelkästään maisemasta. Jos muutamme täältä pois, tämä pitäisi vähintään tallentaa tietokoneen taustaksi tai tauluksi seinälle. Stressin yllättäessä voisi istua tuijottamaan tätä ja koittaa ajatuksissaan päästä joutsenten luokse.

Sää oli vaihteeksi sumuinen. Sumu näytti syövän huipun ja vaara näyttää suuremmalta kuin mitä oikeasti on. Ihan kuin edessä olisikin tunturi vaaran sijasta.








Pysäytin auton erään pellon vierelle. Pellon, jota joutsenet pitivät kokoontumispaikkanaan. Joutsenia oli ehkä 30-40. Uskomaton näky, mutta hiukan liian kaukainen kunnon kuville. Eräs paikallinen nainen käveli paikalle ihastelemaan näkyä oman kameransa kanssa ja kerkesi siinä kertoa oman historiansa paikkaan ja kyselemään meidänkin tarinan. Hän oli kotoisin kyseisen pellon viereltä ja useiden vuosien jälkeen oli muuttanut eläkepäiviä viettämään lapsuuskotiinsa. Kuulosti upealta. Kuulemma aikaisempina vuosina joutsenia on ollut yhtä aikaa satoja, joten odottelen vielä parempia kuvauspäiviä. Nyt, jos koska minulla on mahdollisuus saada se kunnon kuva! :)






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki