Uusi kulho + syksyinen askarteluohje lapsille



Piristin itseäni viikko sitten ostamalla uuden kulhon. En ole koskaan ollut mikään Marimekko-fani enkä ole sitä vieläkään. Nykyisin kivoja kuoseja on mielestäni enemmän tai sitten vanhuus iskee kovaa vauhtia. Yksi vanha kuosi on kuitenkin miellyttänyt minua aina. Se on tämä Puketti-kukkakuosi, joka nyt vihdoin on myös astioissa (vai onko näitä ollut pitkään?).  Löysin nämä Cittarista -50% alennuksesta ja tottahan toki nappasin tämän kulhon itselleni. Astioista on tullut yksi heikkouteni. (Vanha mikä vanha..)




Männyn oksa maljakossa on yksinkertainen koriste, mutta sopi tämän omenakulhon viereen. Näitä on näkynyt jo jonkin aikaa sisustuslehdissä eli olen vähän jälkijunassa tämän idean kanssa...kuten monesti. En ole trendien aallonharjalla vaan menen fiiliksen mukaan ja sen mukaan mikä sopii nykyiseen kotiin. Tämä "kukka" pysyy pitkään hyvänä ja tuo syksyistä ... ja ehkä talvistakin fiilistä. Mukaan voisi vielä etsiä oksan käpyjen kanssa tai jonkun oksan punaisilla marjoilla. Jouluisemman fiiliksen saisi myös suihkuttamalla valkoista spraymaalia neulasiin.





Vielä syksyisemmän fiiliksen sai pöytään, kun asetteli lasten askartelemat sienet pöydälle. Ja tokihan metsään kuului vielä isomman kanssa askarreltu siilikin :) Tässä on muuten todella nopea askarteluohje. Onnistuu varmasti ihan pienten sekä kärsimättömien kanssa. Tarvitset vain vessapaperirullan (tyhjän), pahvin palan (valmiiksi punaisella valmistuu nopeammin), valkoista maalia, pensselin, sakset sekä liimaa. Nämä on ollut meillä jo useamman viikon ja on kyllä kauniit syksy koristeet.




Siilin valmistaminen onkin sitten hiukan haasteellisempi, mutta valmistamista varten saa syödä jäätelöä :) Nam! Tarvitset siis yhden jäätelötikun, hiukan paksumpaa paperia (kahta eri väriä), sakset, liimaa (suosittelen kuumaliimaa, jos löytyy) ja tussin. Tämä vaatii hiukan kärsivällisyyttä ja aikuisen apua.

Mansikkatilan mailla-blogin Taina pitää perjantaisisin "Perjantai Myyssejä". Se on vastaisku syksyä vastaan, jolloin jaetaan ja iloitaan erilaisista jutuista. Se voi olla ruokaohje, sisustusidea tai askarteluohje. Käy kurkkaamassa mitä muut ovat keksineet!

Ihanaa perjantaita kaikille!

Kommentit

  1. Kivat ideat askarteluun!
    Minunkin heikkous on astiat ja nykyään myös maljakot. Olen samaa mieltä, vanhemmiten tulee ihme keräilyvimmoja;)
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Voi miten kauniit kuvat. <3 En ole itsekkään mikään marimekko-fani, mutta tuosta kulhosta kyllä pidän. :) Muksaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Omenat näyttävät ihanilta männynoksan kanssa. Kaiken kruunaavat nuo lasten askartelut <3 Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  4. Kotona on tullut vähän jo sanomista rakkaudestani astioihin.. :D
    Mutta onhan tuo kulho nyt aivan ihana!

    VastaaPoista
  5. Ihana tunnelma kuvissa, täydellistä myysseilyä!<3 Mä tykkään myös näistä Marimekon tuoreemmista kuoseista, tuosta Puketista en tiedä, onko se kovinkin vanhaa perua...90-luvun lopulla Marimekosta tuli ihan yliannostus, varsinkin Unikosta.:))) Jotain jouluista näissä kuvissa myös.<3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki