Pimeää !!

Aurinko nousi tänään 9:16 ja laski 15:02 eli juurikin äsken. Onneksi aurinko kävi tänään valaisemassa keskipäivää, piristää tätä todella pimeää aikaa. Maanantai-iltana satanut pieni lumikerros valaisee iltoja hiukan. Loppu viikosta pitäisi tulla lisää, peukut pystyyn. Lapsetkin kuvittelee kai öiden pidentyneen, kun nukkuvat helposti huomattavasti pidempään - monena aamuna jopa yhdeksään. (Nyt kun kirjoitan tämän tähän, niin varmasti eivät nuku enää yhdeksään vaan ihan piruuttakin herättävät minut seitsemältä. Se on se karma :))

Olen lisäillyt vaatteisiini heijastimia, mutta täytyy sanoa, että ei ne kyllä mitään super tehokkaita ole - nyt sen tajuaa, kun katuvalojen määrä on vähentynyt ympäriltä. Mä todellakin toivon joulupukilta otsalamppua ja ehkä on pakko hommata parempia heijastimia - valollisia tai niitä jotka saa ranteen ympäri tms. Tämä kaikki on kuitenkin vasta alkua, onhan nyt vasta marraskuu.


Hitsi, että harmittaa, että tuon ohi kiitävän auton ajovalot paloi kuvassa puhki - ei siis oikein voi olla tyytyväinen. Kuvaa ei suinkaan ole otettu kamarajalalla kuten pitäisi vaan asetin kameran auton katolle ja koitin onneani- sekin näkyy tuloksessa. Muistakaa AINA kamerajalka! Kuva on otettu heti viiden jälkeen ihan umpipimeässä, siinä mielessä kohtuullisesti kuitenkin sain valoa pitkällä valotusajalla (ehkä jopa 8 sec).


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki