Mitä tänään syötäisiin ? Arkiruoka haaste! (Sisältää myös reseptejä)

Kuinka usein meidän kaikkien päässä soikaan lause "mitä tänään syötäisiin" ? Siinä on kyllä yksi loistavimmista sloganeista, joka on juurtunut ihmisten päähän yhtä hyvin kuin Burana yleisnimityksenä särkylääkkeestä. Muistan, kun kuulin sloganista ja resepteillä täytetystä lehdestä ensimmäistä kertaa. Ajatus oli mahtipontinen, mutta se toimi. Ja se toimii edelleen. Nappaan lehden aina mukaani ja irrotan mielenkiintoiset reseptit talteen. Harmi vain aina en muista tutkia resepti"pankkiani" ennen kauppaan lähtöä kovinkaan usein ja uusia juttuja tulee kokeiltua liian harvoin.

Nykyään, kun pyöritän tätä meidän kodin arkea lähes 100%:sesti ruoka on mielessä aika usein. Vähintään sen 4 kertaa päivässä. Aluksi se oli ihan huippua. Pitkästä aikaa sai aikaa touhuta keittiössä ja sai tehdä ja kokeilla eri reseptejä. Kuuden kuukauden jälkeen täytyy tunnustaa, että tuskastumisia on tullut useasti. Jotenkin ne samat reseptit on alkanut pyörimään arjessamme viikko toisensa jälkeen. Jos lapsilta kysyy ideoita toiveet on aina samoja. Niin jos vastaukseksi ei saa jäätelö, vanukas tai pulla. :) Useinhan kiireessä tulee mieleen ne 5 ruokalajia ja muut hyvätkin reseptit saattaa unohtua. Tähän tuskaan koitin kehittää itselleni sopivan tavan muistaa muitakin reseptejä. Aloin tekemään keittiön taululle ruokalistoja ja jätin aina edellisen sinne talteen. Nämä listat helpotti muistamaan mihin ruokiin olin ostanut aineet, mutta myös muistamaan edellisten viikkojen ruuat.

Mitkä on teidän joka viikkoiset arkiruuat ? Miten te saatte vaihtelua ruokiin ? Vaikka en ole ruokabloggaaja (itseasiassa olen todella todella kaukana siitä) haluan haastaa teidät kaikki jakamaan teidän TOP 5 yleisintä ruokaa ja mahdollisesti joistakin niistä reseptit. Yksikin eroavaisuus toisen TOP-listaa voi piristää toisen ruokaviikkoa huomattavasti. Näin arkikaan ei tunnu aina puulta, kun saa ruokaan vaihtelua.


Meidän TOP 5 arkiruokaa on :

Jauhenlihakastike  + spagetti

Kanakeitto (resepti täällä)

Fiinimpi lasagne (resepti alla)

Juustoinen makaronilaatikko (resepti alla)

Kanasalaatti



Fiinimpi lasagne (tosi helppo valmistaa!)

(resepti on napattu luultavasti juurikin K-kaupan Mitä tänään syötäisiin-lehdestä kauan kauan sitten)

Tarvikkeet:

9 lasagnelevyä

Jauhenlihakastike:
400 g jauhenlihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
200 g paseerattua tomaattia
1 dl punaviiniä (voi korvata myös vedellä)
1 dl vettä
30 g fetaa
1-2 tl basilikaa, tinjamia tai rosmariinia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Juustokastike:
5 dl maitoa
150 g koskenlaskijaa (maun mukaan maku, itse olen käyttänyt voimakasta tai perinteistä)
1/2dl parmesania
ripaus mustapippuria

pinnalle:
juustoraastetta

Valmistus:

Hienonna sipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää jauhenliha. Kun jauhenliha on ruskistunut lisää muut jauhenlihakastike ainekset. Tämän jälkeen anna kastikkeen hautua noin 15 minuuttia kannen alla.

Mittaa toiseen kattilaan maito ja kuumenna se varovasti. Lisää joukkoon sulatejuusto ja anna sen sulaa. Lisää parmesaani ja mausteet. Ota kattila pois levyltä. HUOM! kastike on tosi netkeää, melkein maitomaista.

Kokoa lasagne vuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jos lisäät päälle juustoraastetta suosittelen lisäämään folion puolessa välissä paistoa, jottei juusto pala ja muutu kovaksi.


Juustoinen makaronilaatikko: 
ei sisällä kananmunaa

(tämäkin resepti on otettu K-kaupan lehdestä useita vuosia sitten)

Tarvikkeet:
400g jauhenlihaa
3 rkl tomaattipyrettä
3 tl oreganoa
2 tl tinjamia
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 1/2litraa vettä
1 ps ranskalainen sipulikeittopussi
400 g makaronia
1 prk creme bonjour tuorejuustoa (joko valkosipuli tai yrtti tai ruohosipuli)

Valmistus:

Ruskista jauhenliha ja mausta se tomaattipyreellä ja mausteilla.

Kiehauta toisessa kattilassa vesi ja lisää sinne sipulikeittopussi ja makaronit. Keitä noin 6 minuuttia. Lisää jauhenliha ja tuorejuusto makaronien joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Nyt on teidän vuoro. Jakakaa teidän TOP 5 arkiruokaa, jotta me muut saisimme vaihtelua päiviemme tärkeimpään hetkeen :)

Herkullisia ruokahetkiä tammikuiseen arkeen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki