Ötökät ovat täälläkin




Sääkset, parrmat ja kaikki muutkin pörriäiset ovat  jo täällä Meri-Lapissakin. Ei kiva olleskaan. Onneksi vielä ei ole se pahin hetki ja pystyy nauttimaan lämpimistä keleistä. Kohta nimittäin alkaa se aika, kun ulkona tulee tuska ja takapihan ovea ei voi pitää auki. Toivon todella, että tämä lämmin kevät ei tarkoita TODELLA pahaa sääksikesää. En ehkä nyt kestäisi sitä.



Tänään metsäretkellä Luppiovaaralla nähtiin paljon ritariperhosia. Ensimmäistä kertaa elämässä nähtiin kun kaksi perhosta selvästi leikki keskenään ja pyrähteli siinä meidän vieressä peräkkäin. Nämä ritariperhoset ovat kyllä upeita ja valtavia perhosia.



Kommentit

  1. Ritariperhonen on vaikuttava ilmestys! Olen nähnyt niitä vain muutaman kerran, tosi nopeasti ja ohimennen, kun satunnaiset ohilentäjät ovat laskeutuneet vierailemaan kotipihan kukkasilla. :) Ilmeisesti se perhosten "leikki" liittyy jotenkin pariutumisrituaaleihin, mutten tiedä tarkemmin, onko kyse soidintanssista vai jonkinlaisesta taistelusta. Leikkisältä se kyllä näyttää siinä määrin, että kallistuisin soidintanssiveikkauksen puoleen. :D

    VastaaPoista
  2. Ritariperhonen is very majestic and beautiful.
    Nice shot in your blog!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki