Super helppo resepti - Pannuleivät



Ensiksi täytyy todeta, että en olisi ikinä uskonut, että minä jakaisin jonkun hyvän reseptin. (Äitini ehkä pyörtyy, jos lukee). Olenkin kuitenkin löytänyt itsestäni erilaisia puolia, kun on ollu aikaa keskittyä itseenkin enemmän.

Löysin todella yksinkertaisen pannuleipä reseptin ja päätimme kokeilla niitä. Taikinaa maistellessa huomasin heti, että siitä puuttui maku - lisäsin siis alkuperäiseen taikinaan tuoretta valkosipulia ja merisuolaa. Nämä versiot pannuleivästä oli huomattavasti parempia.

Ainesosat noin 8 pannuleipään:
* Vähintään 4 dl vehnäjauhoja (kokeilin myös sekoittaa grahamjauhoja ja maku oli hyvä näinkin)
* 2 dl vettä
* Vähintään 1/2 tl merisuolaa
* 3 valkosipulinkynttä tai maun mukaan


Valmistusohjeet:
1) Sekoita suola ja jauhot keskenään
2) Lisää vesi ja sekoita kädellä
3) Lisää joukkoon valkosipulinkynnet pilkottuna. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
4) Kaada taikina jauhoiselle pöydälle ja vaivaa vielä hetken. Jaa taikina 8 osaan ja kauli taikinasta ohuita leipiä
5) Paista pannulla noin 1 min per puoli. Älä käytä pannulla öljyä tai rasvaa.

TADAA valmista on!



Tässä reseptissä minua miellyttää se, että se on nopea valmistaa ja kaikki aineet löytyy varmasti kaapista. Tämä ruoka ei myöskään maksa juuri mitään. Meillä tämä oli hyvä lisuke miehen tekemän Chili con carnen kanssa. Lieventi tulisuutta hyvin. Jos kokeilette tätä vaikka iltapalaksi ilman lisuketta, niin lisätkää mausteita reilusti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki