DIY: Kuusi varvuista

Hyvää Joulukuun ensimmäistä päivää !
Joulukuu on startattu pakkasen ja lumen voimin. Jos et ole laittanut joulukoristeita, niin nyt on jo aika kaivaa valot ja muut esille. Jos et myöskään ole aloittanut jouluaskarteluita, niin nyt olisi jo aika. Minä olen jo tovin askarrellut kaikenlaista. Yllättävän vähän meillä silti on ihan jouluisia koristeita kotona. Enemmänkin sellaisia talvikoristeita. Tässä näistä askarteluista ensimmäinen - kuusi joka ei vie tilaa lattialta.




Kuusi varvuista

Koska Etelä-Suomessa ei ole vielä lunta, niin kerkeätte hyvin kerätä tähän ainekset metsästä. Itseäni harmittaa, että jäi keräämättä puolukanvarpuja joulupöydän koristeeksi, mutta täytyy keksiä siihen jotain muuta. (tai lähteä kaivamaan maata lasten kanssa kuin koira) Nämä tässä näkyvät varvut onneksi keräsin jo hyvissä ajoin, sillä kuusen tekeminen on ollut todo-listallani jo jonkin aikaa. Itseasiassa kuusen tein jo kuukausi sitten, mutta koristeet asettelin vasta viikonloppuna. Pelkällä rusetilla (joka peitti rautalangan sopivasti) kuusi sopi talviseen koristeluun ja nyt se on enemmän jouluinen.

Tarvitset :
- Reilusti varpuja  (tiheästi haaroittuneet ovat parhaita yksilöitä)
- Rautalankaa (vihreä olisi paras, itse käytin punaista, koska sitä löytyi kotoa valmiiksi)
- Sakset
- Mahdolliset koristeet (minulla oli styroksipalloja ja rautalankaa + rusettiainekset)

Aloita tekemällä ensimmäinen nippu varvuista. Alkuun kannattaa valita ne kaikkein pisimmät ja tuuheimmat yksilöt, koska siitä tulee kuusen alareuna. Sido nippu rautalangalla. Tee toinen nippu ensimmäisen päälle. Katso asetellessa, että kuusesta tulee tasainen ja varmista, että ensimmäisen nipun rautalanka jää piiloon. Jatka näin kunnes kuusesi on mielestäsi tarpeeksi korkea ja tuuhea. Saksilla voi vielä kaunistaa kuusta tarvittaessa. Leikkaa myös latva siistimmäksi.

Extra duunausvinkki:
Jos haluat, että kuusi seisoo jalalla, niin etsi metsästä myös tukeva keppi ja sido se ensimmäisen nipun keskelle. Valmiin kuusen voi sitten jalasta liimata esim. puualustaan.


Lasten kanssa askarreltiin kuusen juurelle vielä lumiukot. Tällaiset on varmasti jokainen tehnyt ainakin kerran lapsuudessa, joten ohjeita ei varmasti tarvitse. Riittää, että muistutan miten helppoa se on. Tyyli on vapaa. Helpommalla pääsee, jos tekee lumiukoille tonttulakin tms. huovasta tai et tee hattua laisinkaan. Minulla oli ajatuksena, että kerkeisimme lasten kanssa askarrella erilaisia lumiukkoja liudan jonkun ikkunan väliin, mutta katsotaan miten käy. Askarteluideoita on niin monta, että kaikkia ei ehkä kerkeä tehdä.






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki