Lunta, lunta, lunta... ja väritöntä







Blogini kuvista ei varmasti ole tullut epäselväksi, että meillä on lunta ja paljon. Yllätyin kuitenkin, kun katsoin Forecan sivuilta lumen syvyyttä - se oli nimittäin 70 cm. Enemmän on vain kahdeksassa muussa mittauspisteessä, kuten Kittilässä ja Kuusamossa.  Tämä on oikea ennätysten vuosi. Paikallisten mukaan normaalisti lunta on näin paljon keväällä, ehkä maaliskuussa. En uskalla edes ajatella paljon lunta tosiaan on huhtikuussa.

Lumisten puiden vaaroista on puhuttu paljon ja sen kyllä ymmärtää, kun katsoo täälläkin puita. Painoa on varmasti todella paljon oksilla ja aina ne ei vaan jaksa. 








Nämä kuvat on otettu parilla eri kuvausreissulla. Kuvat tuntuvat todella latteilta, kun ei ole värejä. Syykin on hyvin selvä - värejä ei ole ollut. Viime viikonloppuna onneksi saimme aurinkoisempia päiviä. Kyllä fiilis ja jaksaminen kasvaa selvästi, kun saa nähdä aurinkoa. Kuvia on tulossa blogin puolelle heti, kun kerkeän käymään ne läpi.

Värikästä päivää kaikille!


Kommentit

  1. Ihan älyttömän kaunista! Mustakin omat lumikuvat aina tuntuu kovin latteilta, mutta näitä sun kuvia katsoessa ajattelee enemmän että "wau" :D Mut aurinko on kyllä jees, sais näkyillä vähän useamminkin.

    VastaaPoista
  2. Oi, kuinka heti tekisi mieli kiskaista lumikengät koipiin ja sännätä möyrimään hankeen! Raskaan tykkylumikerroksen alle piiloutuneet puut ovat yksi kauneimmista ilmiöistä talvella. Toisaalta täytyy sanoa, että värittömyys pohjoisen hohtavassa hangessa on lohduttavaa - maisema on kovin puhtaan näköinen ja turvallinen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki