Kun ympärillä oleville asioille sokaistuu..






Me ihmiset olemme outoa sakkia. Me ihastelemme aina ruohon vihreyttä aidan toisella puolella, vaikka oma nurmikko jalkojen alla olisi yhtä vihreä tai vieläkin vihreämpi. Osittain tämä on varmasti sitä kateutta, jota meissä kaikissa on jonkin verran. Joissakin enemmän ja toisissa vähemmän . Isoin syy on (ainakin haluan uskoa, että tämä on isoin syy) kuitenkin sokaistuminen asioille, jotka on lähellä. Sen huomaa nyt, kun on muuttanut kauas omista ympyröistä.




Olen ollut lapsenomaisen onnellinen paikoista ja kokemuksista uudessa ympäristössä. Erityisesti kesällä ja vielä syksylläkin kiersimme innoissamme paikkoja, joista vain kuulimme tai luimme. Teimme paljon asioita, joita emme ikimaailmassa olisi tehnyt etelässä (esim. marjastaminen koko perheen voimin :D).  Osittain tämä varmasti johtuu siitä, että lapset ovat kasvaneet, mutta alan pikkuhiljaa tajuamaan, että en ole koskaan osannut arvostaa niitä upeita asioita, joita edellisessä asuinpaikassamme oli. Olin sokaistunut  ympärillämme oleville asioilla luonnolle, palveluille ja kulkuyhteyksille, joita pidin itsestään selvyytenä. Lopullisesti silmäni avasi se tosiasia, että olen huomannut täällä paikallisten olevan samanlaisia kuin minä Espoossa. Hekin ovat sokaistuneet sille hienoudelle mitä heillä on ympärillä. 

Niinhän se vain on. Niitä asioita ei näe, jotka ovat itsestään selviä.





Olen aikaisemminkin sanonut, että jokaiselle ihmiselle tekisi hyvää hypätä pois mukavuusalueelta hetkeksi. Katsoa asioita vähän kauempaa. Toisille se voi tarkoittaa pidempää aika ulkomailla, toisille muuttoa Suomessa uuteen ympäristöön. Näissä tilanteissa ihminen oppii sekä avartaa mieltään ja silmiään.





Kaikkien ei ole kuitenkaan mahdollista ottaa irtiottoa tai muuttaa työn tai unelman perässä toisaalle. Ei hätää, voit tehdä asialle jotain ihan nykyisessäkin ympäristössäsi. Voit nimittäin tarttua itseäsi niskasta kiinni. Luvata itsellesi, että edes kerran kuukaudessa teet ja kokeilet jotain uutta. Se voi olla mitä vain. Aja autolla toiselle puolelle kaupunkia ja käy lenkillä ihan uudessa paikassa tai käy jossain paikallisessa tapahtumassa, jossa et ole ennen käynyt. Aina vain parempi, jos kyseessä on jotain omasta elämästä täysin poikkeavaa.


Kuvat postauksessa on tuttuja aktiivisille lukijoille. Ne ovat paikoista joissa olemme käynyt viimeisen 10kk aikana. Paikkoja ja kokemuksia, jotka ovat olleet meille uutta. Toivottavasti se näyttää, että aina sen ei tarvitse olla mitään ihmeellistä - vaikka vain samoilua metsässä uudessa ympäristössä.

Mukavia uusia hetkiä kaikille ja tarmokasta viikkoa !






Kommentit

  1. Hienoja kuvia, en yhtään muistanu tuota jäärataajoa. Olis ollu mukava käyä ☺

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki