Ensimmäiset kevään ötökät



Tämä hiukan kylmissään oleva kärpänen tuli lämmittelemään meidän terassille eilen iltapäivästä. Siinä onkin ollut hyvä lämmitellä, sillä iltapäivisin ei ole paljon takkia tarvinnut pukea. En kyllä tiedä missähän hän oikein yöt viettää, kun asteet tipahtavat lähemmäksi nollaa. Samaa tosin voi miettiä perhosista ja muista eläimistä, jotka on tuntunut heräävän vähän liian aikaisin näille leveyksille.  Kauhulla katselin sääennustetta, jonka mukaan ensi viikolla olisi viileämpää ja aurinkoa ei näkisi kokonaiseen viikkoon. Sadettakin on luvattu - ei kiva :( No toisaalta, kun kuitenkin on plussakelejä, niin sade ehkä sulattaisi tuota lunta. 

Tarkoitus oli lähteä kuvailemaan, mutta ulkona alkoi sataa kaatamalla. Pöh! Joutuu ihan sadekamat kaivamaan, että pääsee kauppaan.





Kommentit

  1. Oi, kevät tekee tuloaan pohjoiseenkin! :) Olen siinä käsityksessä, että ötökät, jotka auringonpaiste lämmittää hereillä horroksesta, vaipuvat takaisin horrokseen yöksi ja kylmien jaksojen ajaksi. Jos ne löytävät sopivan piilopaikan, saattavat ne selvitä ihan hyvinkin siis seuraavia lämpimiä päiviä odotellessa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki