Vapputunnelmia jo ennakkoon



Miehellä oli käymässä vieraita Intiasta ja päätimme maistattaa heillä perinteisiä suomalaisia Vappuherkkuja. Olen todella huono keksimään tarjottavaa ihmisille, joita ei tunne ja joilla on ihan erityyliset mieltymykset ja perinteet. Suomalainen ruoka ei aina miellytä ulkomaalaisia. Onneksi ruoka oli jo nautittu ja nyt oli tarkoitus vain iltateen merkeissä napostella jotain, niin pääsin vähän helpommalla. Lapset koristeli samalla kodin tunnelmaan sopivaksi, joten joka puolella roikkuu nyt serpentiiniä ja ilmapalloja. Heidän huoneeseen esim. pääsee vain loikkaamalla serpentiinin yli kuin hevonen :)

Perinteisimpiin (ja parhaimpiin) Vappuherkkuihin kuuluu tietenkin pienet munkit. En ole koskaan tehnyt niitä itse vaan aina ostanut niitä kaupasta. Tänä vuonna olin päättänyt tehdä niitä itse. Viimeinen sysäys oli se, että koko kylästä ei löytynyt pieniä munkkeja valmiina. Taikinan teko oli niin älyttömän helppoa, että kerkesin jo miettiä, että miksi näitä ei ole tullut tehtyä aikaisemmin. Paistaminenkin sujui helposti. En polttanut itseäni tai kämppää, joten mikä voisikaan mennä pieleen. Totuus paljastui, kun meinasin maistaa yhtä munkkia. Se oli nimittäin sisältä ihan raaka. Isosta taikinasta löytyi 5 kypsää munkkia, jotka sain nätisti kippoon. Muut oli valitettavasti täysin raakoja. Näin jälkikäteen ajateltuna öljy taisi olla liian kuumaa. Pinta nimittäin melkein paloi, mutta se ei kerennyt kypsyä sisältä. Kuinka typerä virhe, mutta ehkä sitten ensi vuonna muistan sen. Onneksi vieras oli tyytyväinen ja saimme hänelle maistiaiset. Muina herkkuina oli tietenkin tippaleipää, simaa ja riisipiirakat, jotka ei varsinaisesti tietenkään kuulu Vappuun vaan Suomeen yleisesti. Yllättävän monista hän löysi jotain tuttua Intiaan, meidän herkuissa oli vaan enemmän sokeria.

Mukavaa Vapun odotusta kaikille!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki