Lähimetsä - Aavasaksan Kruununkierros


Viikko sitten kävimme kiertämässä vihdoin kokonaan Aavasaksan Kruununkierroksen. Onhan tässä jo 3 kk asuttu täällä ja huipulla usein käyty, mutta koskaan ei olla kierretty reittiä kokonaan. Niin se "lähimetsä" aina jää viimeisemmäksi :)

Kierros on 3,8 km pitkä ja sopii loistavasti myös lapsille kuljettavaksi. Reitti käsittää paljon metsäisiä polkuja, pitkospuita, portaita ja kivikkoa. Maisemat vaihtelee todella paljon ja sääkin vaihteli meidän aikana, kuten kuvista huomaa. Jos muistatte, vertailin jonkin aikaa sitten Aavasaksaa Ruotsin sisarusvaaraan Luppiovaaraan ja ero on todellakin valtava. Luppio käsitti pääasiassa puhdasta kalliota, kun taas Aavasaksa on rehevä metsä.

Reitti kiertää Aavasaksan vaaran ja täytyy sanoa, että näin montaa maisemakuvaa en ole ottanut koskaan yhdelläkään reissulla. Tässä näitte niistä vain muutaman, toivottavasti tästä postauksesta ei tullut liian raskas valtavan kuvamäärän vuoksi. Kuvat alkavat vaaran koillisesta ja jatkuvat pohjoisen kautta länteen.Suosittelen Aavasaksaa pohjoiseen matkaajille. Tämä sopii hyvin päiväreissuksi, mutta vaaralta lähtee reitti myös Ainiovaaralle, Aholammelle jne. Joten pidempiäkin vaelluksia on mahdollista tehdä. Luonnon päivänä porukka vaelsikin juuri näitä reittejä saaden kasaan 18 km ja monen monta askelta. Itse en lähtenyt sateiseen päivään vaeltamaan, mutta kuvien välityksellä olen nähnyt ja kuullut, että reitti on suht' haastava, joten ihan huonokuntoisille se ei sovellu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

DIY: Itsetehty kranssi