Pääsiäisreissu Luulajaan

Mietimme pitkään, että mitähän tekisimme pääsiäisenä, kun miehelläkin olisi oikeasti lomaa useampi päivä. Mietimme aluksi Ylläksen reissua, mutta onneksi majoitusten hinnat oli siinä vaiheessa jo pilvissä ja suurin osa oli jo loppuunmyyty. Nyt, kun on katsonut kuvia mistä tahansa laskettelukeskuksesta, niin en kyllä yhtään kaipaa sinne jonottamaan.

Me emme yleensä varaa mitään matkoja kovinkaan aikaisin. Pohdimme ja mietimme, mutta lopullisen päätöksen teemme aina viime tingassa. Tämän reissun varasimme vain muutama päivä ennen pääsiäistä. Tällä kertaa suuntasimme Pohjois-Ruotsiin ja siellä Luulajaan. Tämä on ollut todo-listalla melkein alusta asti. Meidän piti mennä tänne jo helmikuussa, mutta koska olemme aina yhtä "ajoissa" varausten kanssa oli useampi viikonloppu perhehuoneistaan jo ihan täynnä. Omituista, mutta onneksi nyt saimme huoneen ja ihan mahtavasta hotellista. Elite Stadshotelli sijaitsee keskustassa pääkadun toisessa päässä  ja vielä rannan tuntumassa. Me saimme huoneen ylimmästä kerroksesta upeilla maisemilla. Ikkunastamme nimittäin avautui näky merelle ja siellä jääradalle. Aurinko paistoin molempina päivinä ja ilma oli tosi keväinen, voitte vain kuvitella, että jäärata oli ihan täynnä ihmisiä kävelemässä ja luistelemassa. 


Hotellin aamupala oli hyvä ja kaikki hotellissa toimi muutenkin moitteettomasta. Emme tosin viettänyt siellä juurikaan aikaa. Pitkänäperjantaina kaupat oli kiinni, mutta kahvilat auki ja ne oli tupaten täynnä. Tuntui siltä kuin koko kaupunki olisi joko kahvilassa tai luistelemassa. En uskonut näkeväni tällaista, sillä minun päässäni Luulaja oli kuitenkin pieni kaupunki. (Vaikka se on huomattavasti suurempi kuin Ylitornio)  Kyseessä on yliopistokaupunki, jossa asukkaita on yli 46000. Pienihän se ei todella ole. Kaupungin keskusta oli kuitenkin hyvin hahmotettavissa. Oli ihanaa vaihtelua kävellä kaduilla ja katsella rauhassa ja käydä välillä kahvilassa. Niin ja nähdä paljon ihmisiä. Pitkän talven jälkeen ihmiset taas heräilee ja alkaa nautiskella ajasta kaupungissa - niin kevään merkki!
Kaupungin keskusta oli kierretty aika nopsaa ja koska Ruotsissa saimme käyttöömme tunnin lisäaikaa täytyi meidän keksiä jotain tekemistä. Näin päädyimme jäähalliin katsomaan naisten jääkiekkoa. Katsomossa oli tuhansia ihmisiä ja tunnelma katossa. Oli kiva nähdä, että jäähallissa voi olla tunnelmaa, vaikka suurin osa katsojista oli perheellisiä ja pienten lasten kanssa katsomossa. Se oli selvästi monen perheen yhteinen harrastus.


Illalla kävimme vielä syömässä Gustossa. Se on Vapianon kaltainen konsepti, jossa oli mm. pizzaa ja pastaa. Ravintola on ollut pystyssä vasta vuoden eikä ole ihan keskustassa. Toivotaan, että ihmiset löytää sen, sillä ruoka oli todella hyvää. Suosittelen kyllä, jos olette menossa Luulajaan ja kaipaatte rentoa tunnelmaa.Lauantaina meidän päivämme meni kaupungilla talsiessa. Hotellilta oli muutama sata metriä kaikille kaupoille. Kaupungista löytyi paljon vaatekauppoja, niin isoja ketjuja kuin ruotsalaisia pikkuputiikkeja. Tämä oli oikein riittävä meille tällä kertaa, sillä lasten kanssa ei voi haaveilla pitkistä monen päivän shoppailuhetkistä, vaikka he vaatteita rakastavatkin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

DIY: Itsetehty kranssi