Övertorneån maauimala ja uimaranta
Olemme nauttinut helleviikosta täällä Lapissa. Päivän lämpöennätykset on paukkunut tässä lähikunnissa, kuten Rovaniemellä, Pellossa ja Kemissä. Valitettavasti meidän lämpömittari sijaitsee kohdassa johon iltapäivällä paistaa suoraan aurinko eikä sen ilmoittamiin lukemiin voi luottaa laisinkaan. Olihan eräänä päivänä sen mukaan terassillamme 40 astetta.

Uusin tuttavuus tällä viikolla on ollut paljon ja yksi niistä oli Övertorneån maauimala. EkoBadet sijaitsee Övertorneon uimarannan ja leirintäalueen vieressä Tornionjoen rannalla. Leirintäalue tuntui olevan aktiivisessa käytössä, mutta nyt taitaakin olla yksi vilkkaimmista lomaviikoista. Kun kävimme rannalla ennen Juhannusta, vieraita tuntui olevan vain muutamia ja he olivat majoittuneet mökkeihin -  nyt alue oli täynnä matkailuvaunuja ja -autoja.

Perhelippu maauimalaan maksoi 15€, joten hinnalle paikkaa ei ole pilattu. Etelässä tällä hinnalla olisi päässyt ehkä yksi lapsi. Tokihan paikka ei ollut niin suuri kuin Serena tai muu vastaava johon tätä mielessäni vertaan. Kyseessä oli kahden altaan suuruinen maauimala parilla liukumäellä varustettuna. Se oli selvästi suunniteltu pienten lasten perheille. Aikuinen pystyi kävelemään altaan ympäri ja pienetkin todella paljon, silti uimismahdollisuuksia lapsilla oli yllin kyllin. Hellepäivänä paikka oli ihan täynnä, mutta siltä se ei tuntunut altaassa, muodoltaan se oli suunniteltu todella tehokkaasti.

Paikka ei ole kovinkaan uusi ja se näkyy oheispalveluissa, kuten pukukopeissa ja vessoissa. Onneksi kuitenkin tärkeimmät eli auringonottopaikka ja allas oli hyvässä kunnossa. Tarkoitus on suunnata tänne vielä monta monta kertaa, jos säät vaan suosivat.
Leirintäalueen ranta oli ihana ja kaunis paikka. Nämä kuvat on otettu ennen juhannusta, jolloin kävimme rannalla jäätelöllä. Touhuamismahdollisuuksia oli paljon, oli mm. potkuveneitä, lentopallokenttä ja -verkko, pomppulinna jne. Kyllä sillä leirintäalueella päivän tai useammankin saisi vietettyä.Seuraavat kuvat tuli otettua auton kyydissä Tornionjoen sillalta. Siinä ei ole kävelytietä, mutta onneksi nopeusrajoitus osassa kohtaa on 30, joten muutaman kuvankin kerkesin napata.
Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pääsiäisreissu Luulajaan

DIY: Itsetehty kranssi