Uimassa Tornionjoessa ja elämänmuutoksia

Kuten totesin eilen, niin helteet on hellinyt Lappia. Eilen jopa aurinko paistoi koko päivän ja lisäsi tuskaa entisestää. Kotona ei juurikaan voinut olla, kun lämpö vain nousi ja nousi. Keskipäivällä kiersimme Armasjärven suolla (tästä on kuvia tulossa myöhemmin) ja myöhemmin suuntasimme Tornionjoelle uimaan. Ruotsin puolelta löysimme upean hiekkarannan ja Ai, että oli kaunista.


Meillä on tätä vuoden roud-trippiä jäljellä enää muutama viikko ja palaamme takaisin Etelä-Suomeen. Kuten suunnitelmissa oli, tästä tuli vuoden reissu. Reissu joka on mullistanut elämäämme ja jää varmasti mieliin ikuisiksi ajoiksi. Odotukset oli ylitetty ja koettuja asioita on liuta. Vaikka pakkaamme jo nyt tavaroita laatikoihin, olemme pyrkinyt nauttimaan näistä paikoista ja asioista vielä mahdollisuuksien mukaan. Näin siis myös tänään, kun kävimme jopa kahdessa meille täysin uudessa paikassa. Ihan kuin haluaisimme kaikki vielä imeä kaiken mahdollisen Lapista itseemme. Lapinhuuma on todellista ja se yllättää ihmisen. En ihmettele, että moni haluaa tänne takaisin, täällä oltuaan. Meille ainakin tämä oli upea vuosi - ehkä yksi parhaimmista. Monta paikkaa jäi vielä kokematta, joten tänne on joskus tultava lomalle.
Menimme tänne rannalle aika sopivaan aikaan. Ruotsin jalkapallomatsin alkuun oli tunti aikaa ja ruotsalaiset tulivat meitä polulla vastaan. Grillit piti varmasti saada kuumaksi ja kaljat kylmäksi ennen matsin alkua. Vain kaksi ihmistä näkyi koko aikana rannalla, muuten saimme nämä lähes Kalajoen hiekkasärjet itsellemme. Vitsi mikä tunne! Kyseisen matsin takia meidänkin reissu oli tällä kertaa aika lyhyt, mutta tänne tulemme vielä uudestaan! Ehkä jopa tänään.

Kommentit

  1. Varmaan on aika haikea olo, mutta paljon olette hienoja muistoja saaneet. On ollut ihana seurata teidän seesteiseltä kuulostavaa vuotta pohjoisessa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Luoppiovaaran valloitus - Kuvauskohteita Ruotsin rajan tuntumassa !