Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin jokiOlen jo muutamana päivänä päässyt kuvailemaan Tornionjokea, joka on täällä se juttu. Kiirunasta Haaparantaan kulkeva joki on 512km pitkä, joka kulkee pääasiassa Ruotsin ja Suomen rajalla. Ylitornio on ihan joen rannalla ja meiltäkin jopa kävelee pienten lasten kanssa 25 minuutissa olevalle uimarannalle -  tosin vesi on jäätävän kylmää enkä ihmettele, että olimme ainoat kyseisenä hellepäivänä. Ei tarvitse toistamiseen mennä ainakaan uimakamojen kanssa.

Joki on hyvin eläväinen -  siinä on ainakin neljä koskea. Se haaroittuu useammassa kohtaa ja sen leveys vaihtelee todella paljon. Tornionjoki on Suomen toiseksi pisin joki. Vain Kemijoki on tätä pidempi. Pitääkin merkata se kuvauslistalle, koska sekin on täällä Meri-Lapissa. Kuvauslista alkaakin olla aikamoisen pitkä.

Nyt viimeisen viikon aikana ilma on ollut enemmän synkkä kuin valoisa. Siitä johtuen en itse ole näihin kuviin oikein tyytyväinen. Valokuvaaminen on siitä haastavalaji, että sää olosuhteille ei voi mitään. Erityisesti näin kotiäitinä on valokuvattava silloin, kun siihen liikenee aikaa oli sää mikä tahansa.

Seuraavaan kuvaan kaipasin hiukan enemmän taiteellisempaa fiilistä tuon yksinäisen veneen lisäksi. Pehmentämällä kuvaa sain näyttämään sen enemmän maalaukselta ja nyt itsekin olen enemmän tyytyväinen tähän.


Seuraavassa kuvassa oli valmiiksi aika dramaattinen fiilis. Kuva oli valmiiksi otettu hyvin vähäisellä valolla, koska taivas oli hyvin erikoinen. Lisäsin kuitenkin ihan vähän tummuutta Lightroomissa - Mitä mieltä olette, menikö teistä liian tummaksi ?


Lupaan kuvata jokea vielä uudestaan ja uudestaan kyllästymiseen asti. Jos paikallisilta kysytään mistä parhaiten saa kuvia, vastaus on aina Ruotsin puolelta. Täytyy nyt vain alkaa etsimään tietoa missä parhaimmat kuvauspaikat on tuolla joen toisella puolella.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

DIY: Itsetehty kranssi