Tengeliönjoen varren kukkailoittelu

Eilen postasinkin kuvia uudesta koskesta jonka löysin. Nämä kukat löytyi joen varrelta ja sopii hyvin jatkoksi. Tänään alkaa taas viikonloppu ja tuttuun tapaan on kukkailoittelun aika.

Nyt alkaa huomata kukinnoissa eroa Etelä-Suomessa ja täällä Pohjois-Suomessa. Palasimme viikko sitten loma reissulta ja huomasin, että esim. Lupiinit alkoi jo olla kukinnan loppu vaiheessa Etelä-Suomessa. Olin ihan varma, että niitä ei täällä olekaan, mutta yllätyksekseni ne alkavat vasta kukkimaan näillä leveyksillä. Levinneisyys ei ole ihan niin valtavaa kuin etelässä, mutta olen nähnyt jo pari Lupiinin nuppua näilläkin leveyksillä.






Nämä vähän Lupiineja muistuttavat violetit kukat ovat minulle ihan uusi tuttavuus. Tunnistaako kukaan näitä ? Hentoja violetteja kukintoja, jotka kasvavat ojissa, rannoilla ja vähän joka paikassa. Minun oli ihan pakko laittaa kuva äidilleni ja sieltähän se nimikin tälle kukalle tuli kuin apteekin hyllyltä- Rantatähdyke.





Kommentit

  1. Kaunista.<3 Ajeletteko usein pohjoisen ja etelän väliä? On siinä hieman istumista...
    Kivaa viikkoa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kyllä tullut ajeltua aika usein. Ollaan asuttu pari kuukautta kohta ja toinen reissu jo menossa. Seuraava sitte lokakuussa mut sit varmaan vähemmän. Siinä on istumista todella

      Poista
  2. Lupiineja on täällä ihan riesaksi asti. Tänä kesänä on ollut ihana huomata, kuinka maitohorsma on alkanut taas kukoistamaan! Lupiini meinasi jyrätä ne alleen, mutta ilmeisesti lupiinien niittäminen on tuottanut tulosta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta että tänä kesänä horsma on näyttänyt kauniimmalta kuin aikaisemmin. En muista koska olisin niit kantanut maljakkoon. Mistähän se johtuu?

      Poista
  3. Onpa herkkiä kesän kukkijoita ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki