Poro ja sen sarvet


Vakituisesti blogiani seuranneet tietävät, että olen aikaisemminkin kuvaillut poroja (kurkkaa tuolta linkistä). Olen siitä onnellisessa asemassa, että poroja asustelee lähipellollamme kymmeniä. Ei siis tarvitse toivoa kuvan toivossa, että poro hyppää auton eteen, vaikka sekin tapahtuu oikeastaan aina, kun ajamme Rovaniemelle tai sieltä kotiin. Näin kauempaa katsellessa tuntuvat todella leppoisilta otuksilta, kun heitä ei ahdistele. Saavat melkein villieläimet tuntumaan kilteiltä ja kuvaaminenkin on huomattavasti helpompaa kuin niiden kirottujen joutsenten ;).



Tällä tyypillä on upeimmat sarvet joita olen nähnyt. Wikipedian mukaan poron sarvet ovat maailman nopeimmin kasvavaa luuta. Ne saattavat kasvaa jopa 2cm päivässä! Sarvet vaihtuvat vuosittain sekä uroksilla, että naarailla. Näin syksyisin ne luutuvat ja niistä poistuu karvapeite, joka niissä on ollut vielä kesällä. Marraskuussa sarvet yleensä tipahtaa ja keväällä niiden tilalle kasvaa uudet.



Kommentit

  1. Hienot porokuvat. Joko kävit siellä lammella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olit kuule viikonloppuna mielessä - koitin löytää paikkaa mutta taisin pyöriä väärällä tiellä :/ täytyy kokeilla uudelleen paremmalla ajalla ja katsoa ehkä karttaa ennen kuin lähden haahuilemaan. :)

      Poista
    2. No voi että, Pitäiskö sopia treffit, ja näyttää sulle paikka? :)

      Poista
  2. Hienot kuvat upeista eläimistä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki