Everstin piilopaikka - retkeilykohde Lounais-Lapissa

Käytän aika paljon retkipaikka.fi:tä retkiemme suunnittelussa. Sieltä saatan löytää kohteen, jonne haluan perheeni viedä tai sitten etsin sieltä lisätietoa jo ennalta päätetystä kohteesta. Monesti kirjoittajien tarinat ovat avanneet kohdetta todella paljon ja helpottanut päätöstä lähteäkö vaiko ei. Everstin piilo on paikka, josta luin ensimmäistä kertaa juurikin tästä palvelusta. Nimihän ei kerro kovinkaan paljon eikä se jostain syystä houkuttelut tutustumaan paikkaan kovinkaan aktiivisesti.







Everstin piilo on siis seikkaillut retkilistallani jo pidemmän aikaa, mutta vasta nyt päädyimme käymään siellä. Se on meiltä noin 20 minuutin ajomatkan päässä Pelloon eli pohjoiseen päin. Ilma oli sateinen, kuten joka ikinen päivä viimeisen viikon aikana. Everstin piilopaikkaan on hyvät viitoitukset, joten paikkaa ei voi missata. Heti ison tien varressa on ensimmäinen parkkipaikka, johon auton jättämällä matkaa piilopaikkaan kertyy kolme kilometriä suuntaansa. Reitti menee suoraan Ratasvaaran yli. Tältä matkalta pitäisi löytyä myös laavu, jos haluaa nauttia eväät matkalla. Me päädyimme kuitenkin ilman ja lasten takia, että ajamme auton hiukan lähemmäksi. Kyseisen reitin piti olla hyvinkin lyhyt ja suht' lyhyt se olikin, mutta ainakin sateisella ilmalla suhteellisen haastava kulkuinen. Huonokuntoisten ei kannata lähteä kyseiseen paikkaan.








Metsäpolku oli kapea ja osittain hyvin jyrkkä. Loppu reitille oli rakennettu pitkospuita ja portaita helpottamaan vaaralle kiipeämistä. Ensin kiivettiin todella jyrkästi ylös ja sitten ehkä 20-30 porrasta alas piilopaikkaan. Piilopaikka on luola, jossa Eversti on piilotellut sodan aikana ja sieltä sai ihastella hienoja maisemia. Metsä oli todella tiheä ja tuuhea myös aluskasvustoltaan. Erilaista sammalta kasvoi joka paikassa ja mustikan ja puolukan varpuja sen seassa. Kyseinen nähtävyys ei taida olla kovinkaan suosittu, joten jos kaipaat aikaa yksin keskellä metsää, niin tässä on paikkasi :)



Jos siis kaipaat omaa aikaa ja päädyt käymään Everstin piilopaikassa, niin ainakin saat hengittää todella puhdasta ilmaa. Puista roikkui todella paljon naavaa jota ei nykyisin juurikaan näe ja eikös ne kasva vain puhtaissa saasteettomissa metsissä ?



Kommentit

  1. Kauniita kuvia. Viimekesänä kävin ekakertaa Everstin piilolla ja jopa kaks kertaa.
    Siellä kun oli geokätkö :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki