Meidän oma Stockmann jouluikkunaAskartelen lasten kanssa melkein joka viikko. Askartelu tässä kohtaa pitää sisällään myös piirtämisen ja värittämisen, joka on erityisesti isomman neidin lempparipuuhaa. Kesällä koristelimme lasten huoneen kesäisillä jutuilla kuten itsetehdyillä linnuilla ja sateenkaarilla jotka roikkuivat katosta. Syksyn tullessa taas teimme keittiön ikkunaan syksymaiseman jossa oli sieniä, tippuvia lehtiä ja metsäneläimiä. Ensilumen ansiosta ajatukset on kääntynyt talveen, joten nämä molemmat alkoi jo kyllästyttää ja lapsetkin kyseli jo talviaiheisia koristeita. Eräänä päivänä isompi tokaisi, että tehdään ikkunaan talvimaisema ja siitä se idea sitten lähti.

Halusin käyttää tällä kertaa luonnonmateriaaleja. Lapset taas keksi kinuta kaupasta koristeeksi peurat ja täytyy sanoa, että se oli todella hyvä idea. Olisin tehnyt tämän isolle tarjottimelle, jos meillä olisi ylimääräistä pöytä- tai tasotilaa mielin määrin, mutta sitä ei tosiaan ole. Näin ollen piti olla luova ja siirtää maisema ikkunan väliin. Näin se näyttää ehkä Stokkan ikkunalta pienoiskoossa, mutta hei, jos et pääse Stokkan ikkunoiden luokse, niin tuo ne luoksesi ;) Vain liikkuvat osat puuttuvat tästä maailmasta.

Tähän hommaan tarvitset:

- metsän materiaaleja (sammalta, kiviä, varpuja, keppejä, käpyjä - mitä vain löydät)
- vanua, jos haluat maisemaan lunta
- koristemarjoja (jos haluat)
- sanomalehteä asetelman alle + sakset
- mukaan voi tosiaan lisätä eläimiä omien mieltymysten mukaan

Tuo huuru ikkunoista poistui vuorokauden sisällä, samoin nuo sormen jäljet, jotka lapset kerkesi tekemään, kun käänsin selkäni. Tämä oli todella hauska projekti lastenkin mielestä. Tässä ainut huono puoli on se, että kyseinen maisema tehtiin keittiön ikkunaan ja edessä on lasten penkki. Ruokailuun on ollut vaikea keskittyä viime päivinä. Itselleni tästä tulee myös mieleen joulu tosi vahvasti -  ehkä punaisten marjojen vuoksi, mutta lapset tykkää. Jossain vaiheessa kokeilen osaisinko vielä tehdä lumihiutaleita ja koitan opettaa sitä myös lapsille - ne voisi olla kiva lisä tuonne maisemaan.

Kommentit

  1. Ihana idea!<3 Muistelen, että mummollani oli ennen ikkunan välissä jäkälää ja varmaan muitakin koristeita.. Jäkälä luultavasti toimi myös eristeenä.:)
    Leppoisaa viikonloppua!<3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Lähimetsä - Aavasaksan Kruununkierros

DIY: Itsetehty kranssi