Lapin yö


Ystävieni kanssa vitsailimme paljon Lapin pimeästä talvesta ja kuinka otsalappu päässä vietämme seuraavan vuoden. Onneksi kuitenkin muutimme kesällä, joten olemme oikeasti päässyt näkemään (kirjaimellisesti) ja kokemaan Lapin maisemia ennen pimeyttä. Yöttömät yöt ovat totisinta totta ja aurinko ei ole laskenut laisinkaan.

Kuten olen useamman kerran maininnut niin säät on ollut viimeisen viikon aika karseat. Jos ei sada niin vähintään taivas on pelkkää tasaista harmaata täynnä. Ei oikein innosta maisemakuvaukseen. vaikka maisemat olisivat upeat.

Kahtena edellisenä yönä olen valvonut kahteen asti, jostain kumman syystä. Ensimmäisenä yönä katselin ikkunasta ulos ja pohdin kuvaamaan lähtöä, mutta päätin kuitenkin jäädä kotiin katsomaan Netfixiä.  Seuraavana iltana sitten näin pienen häivähdyksen auringon paistetta ja kiskoin vaatetta enemmän päälle ja lähdin kuvaamaan. Kuvasin ensin kotikadulla, mutta koska talot häiritsi kuvaamistani niin hyppäsin autoon ja hurautin Ruotsinrajalle.


Se oli todella tyhmästi tehty, koska siinä ajassa aurinko meni taas tumman pilven taakse eikä kuvat näytä yhtään niin kauniilta kuin olisi voinut. Toinen haaste oli se, että kuviteltu tyhjä silta Ruotsiin ei ollutkaan tyhjä vaan Ruotsin puolelta tuli jonona autona. Ilmaisemminkin Övertornieåssa pidettävä "Bilbingo" tiistai-iltaisin oli venynyt ja porukka vasta lipui koteihinsa. Kuulin itse eilen "BilBingosta" ensimmäistä kertaa ja kuulemma kyseessä on bingo, jossa jokainen perhe / seurue istuu omassa autossa isolla parkkipaikalla ja pelaa bingoa. Huikea idea ja varmasti kokeillaan tätä vielä tänä kesänä. Näitä järjestetään ilmeisesti eri puolilla Ruotisia, koska olemme nähnyt tästä mainoksen myös Haaparannan puolella.




Kotimatkalla nappasin vielä lähellä sijaitsevan hevostallin pihalta kuvat. Kuvissa ei mielestäni näy se oikea valoisuus joka yöllä vallitsi. Sateisten päivien jälkeen tuntui jopa, että yöllä oli ollut valoisampaa kuin päivällä. Toivottavasti kerkeän vielä kokemaan ainakin toisen yö kuvauksen ennen pimeää jaksoa. Tämä olisi tosiaan ensimmäinen kerta, kun olin kuvaamassa yöllä. Ensi kerralla sitten parempi onni!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki