Hyvää yötä !



Muutama viikko sitten havahduin outoon fiilikseen. Nukkumaan mennessä oli nimittäin todella pimeää. Aurinko laskee vähän ennen yhdeksää ja täysi pimeys tulee ehkä noin puoli kymmenen. Parhaimmillaan muistan vielä katselleeni kahden aikaan yöllä kun aurinko paistoi taivaalla ja ei siitä ole kauan, kun auringonlaskua tuli kuvattua vielä puolenyönaikaan.

Kesän täyteen valoisuuteen oli todella vaikea tottua siihen. Toisaalta se helpotti lastenhuoneeseen keskellä yötä kapuamista ja lastenkin meidän viereen kipittämistä. Valoisuus muutenkin varmaan helpotti meidän muuttamista ja sopeutumista. Nyt se vähenee joka päivä. Löysin viikko sitten kaamossivuston, jossa kerrottiin, että näillä leveyksillä ei ihan täyttä kaamosta koetakaan - mikä helpotus! Tuskin se aurinko täälläkään montaa tuntia pahimmillaan valaisee, mutta kaikki on kuitenkin kotiinpäin.

Toissapäivänä kävin kuvaamassa auringonlaskua. Se laski Aavasaksalla tarkalleen 20:56. Toisella puolella vaaraa aurinko laski ja toisella puolella möllötti kuu.















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki