Auringon kirkastamaa ruskamaisemaa




Kuten kerroinkin jo, niin tiistaina näimme ihmeen eli auringon pitkästä aikaa. Se valon määrä oli uskomaton ja väritkin näkyi ihana kirkkaina eikä tummina ja vetisinä. Piristi kyllä kummasti!

Ajattelin jakaa kuvia joita sinä iltana sain (yhteensä yli 200) muutamassa osassa. Osa tietty joutui jo roskakoriin syystä tai toisesta, osan jaon jo teille torstaina. Tänään vuorossa olisi Kainuunkylän upea rantatie, jossa kävin kuvailemassa. Samaisesta paikasta jaoin kuvia ihan kesän alussa - melkein heti muuttomme jälkeen. Aikalailla iso muodon muutos. Keväällä kun Tornionjoki tulvi melkein tielle asti, niin nyt rantapelloillekin pääsi kävelemään.




Kuva kesän alussa samaiselta pellolta - loput kuvista katsottavissa täältä


Nämä vanhat heinäladot ovat upeita ilmestyksiä pelloilla. Niitä on paljon, osa on vielä suht ehjän näköisiä, mutta sitten on näitä todella ränsistyneitä. Hassua kyllä, mitä ränsistyneempi, sitä hienompi se on kuvissa. Nämä ei käytössä varmastikaan ole, koska keväisin ovat tosiaan tulvan keskellä, mutta ihanaa, että ne on jätetty koristamaan maisemaa. Nykyaikainen maalaismaisema valkoisina muovirullineen, kun ei ole niin nätti kuin tämä vanha tyyli. Tässä kohtaa tien toisella puolella komistaa kuitenkin upea rehevöitynyt vesistö. Todella kaunis näky näin ruska-aikaan.






Kuva otettu kesäkuun alussa. Huomaa Tornionjoen tulva kuvan edustalla. lisää kuvia alueelta kesän alkutaipaleelta löydät täältä


Matkalla näkyi myös lehmiä - heidät oli päästetty Tornionjoen rantapellolle ja on siinä kyllä eläimillä maisema. En jäänyt napsimaan kuvia heistä, kun omistajat pyörivät lähistöllä, mutta kyllä paikka olisi kelvannut minullekin ja varmasti sinullekin. :)  Se kelpasi myös parille kurjelle, jotka tosin eivät päästäneet minua kovinkaan lähelle itseään. Lintukuvaus ei ole minun juttuni - pitäisi jo uskoa!






Kommentit

  1. Oi, onpa nättiä! Kyllä auringonvalossa värit näyttäytyvät niin paljon kylläisempinä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki