Aurinko pilkahti pitkästä aikaa!

Poljettiin eräänä päivänä Tornionjoen rantaan ihastelemaan aurinkoa. Aurinko on ollut kovin harvinainen näky tänä syksynä, joten pakko mennä oikein katsomaan, kun se kerrankin näkyi. Nythän lumi tuli taas uudelleen viikonloppuna. Nämä kuvat on otettu tässä välissä, kun lumi jo melkein suli poiskin. Tämä reissu saattoi olla viimeinen pyörillä. Osittain siksi, että nyt on lunta ja osittain siksi, että toppahaalareissa se polkeminen ei varmasti ole helpointa... tai saati kevyttä puuhaa. Kun pyörät viedään varastoon, hidastuu liikkumisvauhtimme todella paljon. Olemme nimittäin nyt syksyllä liikkunut ensimmäistä kertaa kolmestaan pyörällä - minä ja lapset. Iso askel lapsiperheessä. Vieläkin kyllä joudun ylämäissä työntämään sekä omaa pyörää, että pienempää selästä tuskan hiki otsalla, Muutenkin joudun vielä pysähtelemään sata kertaa matkan aikana, joten varsinaiseksi kuntoiluksi tätä ei voi vielä sanoa. Siitä huolimatta se on huomattavasti nopeampaa kuin, että kävelisimme tai että minä kävelisin ja lapset polkisi. Ja sanoisin, että huomattavasti iisimpää minulle kuin kiskoa yhtä tai kahta pulkkaa perässäni. Sitä treenikautta en odota innolla, varsinkaan kun täälläkin hiekoitetaan tiet todella massiivisesti, jolloin pulkan kanssa liikkuminen tehdään mahdottomaksi..

No mutta asiaan. Tornionjoen rannalla oli erikoinen näky -  Aurinko paistoi, vesi virtasi, mutta kun katsoi tarkemmin näki maassa huurteen peitossa olevia lehtiä. Nämä kuvat on otettu ennen varsinaista lumen tuloa, mutta vasta nyt kerkesin nämä käydä läpi. Luonnossa tapahtui lyhyessä ajassa niin paljon, että nämä kuvat ja pari muutakin vaan jäivät muiden jalkoihin.


Toisella puolella jokea näytti olevan iso lintuparvi. Yksi eksynyt poloinen uiskenteli meidän rannantuntumassa, mutta pinkaisi vauhdikkaasti karkuun meidän nähdessään. Aika hauskasti kuvassa näkyy pinkominen veden pintaan pitkin karkuun.
Ihanaa viikkoa kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heihei hetkeksi !

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Uimassa Tornionjoessa ja elämänmuutoksia