DIY: Kuinka valmistat askartelupaperia helpostiSuunnittelen joulukorttien tekoa usein jo kuukausia ennen deadlinea. Kerään ideoita Pinterestiin ja materiaaleja laatikkoon. Olen askartelussa sellainen, että koskaan en löydä yhtä hyvää mallia, jollaisen lähettäisin kaikille. Yleensä joka joulu kortteja on 5-10 erilaista. Tavallaan on kivaa miettiä minkä valmiista korteista lähettää kenellekin - melkein personoitu kortti siis ;) Tänä jouluna minulla on pari tosi kivaa ideaa, joten voi olla, että tämä joulu on poikkeus. Varma tosin en vielä ole.

Suunnittelen siis tekemistä pitkään, mutta lopulta kuitenkin (kuten muutkin) siirrän ja siirrän prosessia ajatellen "Aloitan sen huomenna, vielä ei ole onneksi kiire". Pian olen siinä tilanteessa, että kortit pitää tuhertaa yhdessä viikonlopussa ja tuska on kova. Mies huokailee siinä vaiheessa vieressä "pitääkö niitä kortteja välttämättä lähettää", mutta kyllä. Kyllä niitä vaan pitää. Se on perinne, josta en aio luopua. Toivotaan siis kaikkien kannalta, että tänä jouluna olen hyvissä ajoin valmiina - ainakin tällä hetkellä näyttää jo hyvältä.

Jos sinä aloitat korttien teon hyvissä ajoin ja haluat panostaa (mutta tehdä sen helposti), tässä sinulle idea kuinka voit tehdä itse askartelupaperia. Se voi tuoda kivan lisän joihin kortteihin - joko muoteilla tai tehdä siitä vaikka lunta maisemakortteihin tähtitarrojen kanssa.

WC-paperista askartelupaperia:

Askartelupaperia voi todellakin tehdä itse ja vieläpä sellaisilla materiaaleilla, joita löytyy varmasti kaikkien kotoa. Eli vessapaperista ja vedestä! Vessapaperin lisäksi et tosiaan tarvitse kuin vettä. Halutessasi voit kuitenkin lisätä siihen koristeita, mutta tämä ei todellakaan ole välttämätöntä. Valmiiseen paperiin voit nimittäin piirtää tai maalata tai liimata koristeita.

Valmistusohjeet:
Ota 3-5 vessapaperipalasta ja asettele ne päällekkäin leivinpaperin päällä. Kastele paperit vedellä ja lisää päälle toinen leivinpaperi. Painele ylimääräinen vesi pois, mutta muista olla varovainen. Tämän jälkeen voit lisätä halutessasi koristeita - itse lisäsin kimalletta tuomaan tähän jouluista fiilistä. Tämän jälkeen pitää vain odottaa, että paperimassa kuivuu. Itse tein kastelun illalla ja aamulla pöydällä odotteli valmis paperi.
Huomioithan käyttäessäsi paperia käytä juoksevaa liimaa, älä liimapuikkoa - paperikerrokset irtoilevat helposti toisistaan. :)


Ajattelin lisätä tähän toisenkin ohjeen, jota en vielä itse kokeillut.


Talouspaperirullasta askartelupaperia:

Toinen vaihtoehto on tehdä paperia talouspaperirullasta. Se kestää vähän kauemmin sillä tätä paksumpaa paperia pitää liottaa vedessä pidempään. Joissakin ohjeissa lisätään veteen liisteriä tai erikeepperiä. Ohje jonka löysin netistä kertoi, että sen voisi tehdä ilmankin niitä. Uskon kuitenkin vahvasti, että paremman tuloksen saat jonkinlaisen kiinnitysaineen voimin.

Valmistusohjeet:
Silppua talouspaperirulla (tai WC-paperirulla) pieniksi silpuksi. Laita ne rasiaan ja päälle reilusti vettä. Lisää liisteri tai liima tässä vaiheessa. Anna hautua useampi päivä. Tämän jälkeen voit joko jauhaa ne vatkaimella pieneksi tai muotoilla valmiista massasta paperia. Riippuen minkälaista pintaa haet. Mitä pienempää silppu on, sitä parempaa massaa saat aikaiseksi eli sitä paremmin ne pysyy kasassa.
Suosittelen muotoilemaan massasta valmiiksi sellaisia muotoja joita tarvitset. Voit käyttää esim.  piparimuotteja apuna. Aseta nämä kuivumaan esim. pyyhkeen päälle ja anna kuivua useampi päivä.Mukavia askarteluhetkiä!

Kommentit

 1. Jopas jotain! Ei olisi kyllä itselle tullut mieleen, mutta kaikkea sitä oppii. :) Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sain esiteltyä uuden idean. Eikun kokeilemaan !

   Poista
 2. Mä olen joskus Heurekassa lapsena tehnyt itse paperia sellaisesta mössöstä :)
  Tämä on ehdottomasti helpompi homma!

  VastaaPoista
 3. Lapsena tuli useinkin tehtyä itse paperia askarteluihin, mutta jotenkin se taito on "unohtunut". Pitäiskin taas tehdä. Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä! Joulu saa ainakin itsellä askarteluvimman kasvamaan.

   Poista
 4. Kivoja ideoita!
  Pakko melkein kokeilla🤔

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heihei hetkeksi !

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Uimassa Tornionjoessa ja elämänmuutoksia