Onkijärvi - retkikohde Suomen ja Ruotsin rajalla
Minulle luonnossa on tärkeää, että paikka on kaunis, sillä on kiva liikkua, selkeät opasteet, mutta myös se, että saan kuvattua samalla. En enää lähde luontoon ilman kameraa - tai jos ajaudun tähän tilanteeseen, minulla on tosi orpo olo. Mieluiten vaeltaisin jonkun kanssa, mutta täällä olen usein käynyt myös yksin tutustumassa uusiin paikkoihin. Se on vaatinut minulta paljon, mutta onneksi minulla on tämä valokuvaus ja blogi - muuten saattaisin hautautua liian usein vapaa-ajoillani sohvan nurkkaan.
Viime perjantaina metsässä minulla oli tosi orpo olo. Kamera oli mukana, mutta sää ei ollut laisinkaan kuvauksellinen. Taivas oli täynnä tasaisen harmaita pilviä ja taivaalta tuprutti lunta todella paljon. Ei todellakaan mikään luontokuvaajan ihanne ilma. Kameran linssiin lätsähti silloin tällöin märkä lumihiutale ja maisema oli ihan peitossa.  Reissuni Onkijärvelle oli siis vähän huonosti ajoitettu. Minulla oli kuitenkin juuri tällöin vapaa aamu joten päätin ajella lammelle säästä huolimatta. Säästä johtuen kuvat kuitenkin on kaikkea muuta kuin paikkaa imartelevia tai edes maisemia esitteleviä. Sen aikaa kun jaksoin kuvailla joutui vähän keksimällä keksimään kuvattavaa - maisemaa, kun ei oikein saanut kuvattua.
Onkijärvi sijaitsee Ruotsin puolella, mutta Ylitorniosta sinne ajelee ehkä 20 minuutissa. Paikka on lähellä Luppiovaaraa ja sijaitsee ihan Övertornion hiihtokeskuksen takana. Itse asiassa lammelta näytti olevan reitti myös hiihtokeskuksen mäkien huipulle. Täytyy joskus kiivetä tämä reitti. Tällä kertaa keskityin lampeen ja kiersin sen kokonaisuudessaan. Polku kiersi ihan lammen reunaa myöden ja matkalla oli neljä tauko/nuotiopaikkaa. Reitti oli siinä mielessä todella kiva, että polku oli selkeä (vaikka luntakin oli satanut) ja eksymisestä ei ollut vaaraa. Maasto oli varvikkoista ja hyvin sakeaa metsää. Kesällä maisemat ovat varmasti todella kauniit. Talvella autotietä lammelle ei välttämättä kunnosteta ainakaan kovin lähelle, joten suosittelen jättämään tämän kohteen tuonnemmaksi keväälle. Kuuleman mukaan kesällä sieltä löytää paljon lintuja ja perhosia (joita en juurikaan viime kesänä nähnyt ympäristössämme).
Matkalla lammelta kotiin näkyi pellolla Joulupukin ystävät syömässä. Kovin olivat hekin lumen peitossa.

HUOM! Näiden kuvien ottamisen jälkeen meillä on satanut ehkä 5 päivää ja lumikinokset on valtavat. Näitä kuvia katsoessa ei uskoisi, että olen tosiaan ottanut nämä viikko sitten.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heihei hetkeksi !

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Uimassa Tornionjoessa ja elämänmuutoksia