Sunnuntai puuhaa

Kotiuduttiin eilen Leviltä ja tänään ollaan oltu ihan rauhassa. Tai ainakin minä olen ollut. Pienempi herätti minut jotenkin todella kesken syvimmän unen. En ole meinannut herätä tähän päivään laisinkaan. Juonkin tässä jo neljättä jättikuppia kahvia. Seuraavaksi varmaan sattuu mahaan ;)

Takapihalla on niin paljon lunta, että mies ja lapset kävi tekemässä sinne sokkelon ja lumilinnan alun. Pakkaslumesta ei saanut vielä muotoiltua kunnon seiniä, mutta sellaiset on sitten suunnitteilla seuraavaksi. Ikkunan paikat on valittu ja kuulemma sinne mennään joskus juomaan kuumaa mehua.


Sillä aikaa minä nautiskelin. Katselin keittiön ikkunasta, kun muu perhe puuhasi, kuuntelin musiikkia ja askartelin. Ei olisi voinut olla paremmin.  Tässä on kehkeytymässä joulukalenteri minulle hyvin tärkeälle ihmiselle (en voi sanoa kenelle, koska hän lukee tätä blogia). Kalenterin tarkoituksena on saada ajatukset pois vuoden aikana tapahtuneista ikävistä asioista. Samalla tulee touhuttua joulun ympärillä, vaikka yksin asuukin. Toivottavasti tästä on iloa saajalle! Väritys ei ole mitenkään jouluinen, mutta minusta tällainen modernityyli sopi tähän. Aina ei tarvitse kaiken olla kirkkaan punaista ja vihreää. 



Kalenteri on sellainen "puuhakalenteri" ihmiselle, jolla ei ole ollut kalenteria vuosikymmeniin (jos ikinä). Sisältä löytyy mm. katso elokuva, soita hyvälle ystävälle, leivo ja vie osa leipomuksista jollekin, askartele joulukortteja jne. Sellaista rentoa menoa.

Seuraavaksi olisi vuorossa meidän perheen kalenteri. Lapset on ostanut varsinaiset kalenterit jo 1,5 kk sitten. Niiden kanssa on jopa nukuttu melkein joka yö. Ajattelin kuitenkin, että teen vielä koko perheen kalenterin, jossa sisältönä on joulupuuhaa koko perheelle. Kyllähän pipareita varmasti tulisi leivottua muutenkin, mutta uskon, että tämä on lapsille jännittävämpää ja mukavampaakin. Ehkäpä lisään sinne sen juomahetken lumilinnassakin :)

Rentouttavaa sunnuntaita!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki