Kun ulkomailla voi käydä vaikka joka ilta

Käsitys ulkomailla käymisestä on muuttunut tämän puolen vuoden aikana. Enemmän Itä-Suomessa reissanneena on tottunut siihen, että rajat on hyvin tarkasti vartioituja eikä rajaa ylitetä noin vain. Länsirajalla asia onkin aivan toisin. Ylityskohtia on useampia eikä niitä on vartioitu mitenkään. Sen, kun ajat sillan yli. Ruotsin puolella käyminen tästä Ylitorniosta on niin helppoa, että en edes ajattele käyväni ulkomailla. Omalla äidinkielellä pärjää melkein kaupassa kuin kaupassa, joten sekin voi vaikuttaa asiaan. 

Tässä on jo opittu mitä kannattaa ostaa Suomesta ja mitä Ruotsista. Perusruuassa ei juurikaan ole hinta eroa - jäätelö, karkit ja limut kannattaa tosin kiikuttaa rajan takaa. Minua on yllättänyt miten erilaiselta osa ruuista maistuu Ruotsista ostettuna. Ihminen, kun tottuu johonkin makuun, niin ei sitä hevillä muuteta. Ja nyt siis puhun ihan perus ruokien mausta (maito, jauhenliha jne.) en mistään erikoisesta. 

Nämä kuvat kävin nappasemassa vähän ennen auringonlaskua juurikin aika lähellä rajaa. Kerrankin satuin paikalle hiljaisempaan hetkeen, tämä silta on nimittäin todella aktiivinen. 


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Heihei hetkeksi !

Kuvasarja; Koivu