Lunta on kaikkialla





Mainitsinkin jo aikaisemmin, että kävimme rämpimässä lumihangessa polvia myöden lumessa. Alun perin en ollut ajatellut lähteä rämpimään lasten kanssa umpihangessa, mutta lapset sai houkuteltua minut mukaan. Minua oli paikoin lunta yli polvien ja lapsilla pyllyyn asti. Ei siinä tilanteessa voinut kuin nauraa, kun liikkuminen oli lähestulkoon mahdotonta. 

On vaikea sanoa tarkkaan paljon täällä on lunta. Lähes kaikki on ollut pakkaslunta, mutta muutama plussapäiväkin on ollut tässä talven aikana, jolloin lumi on päässyt vähän tiivistymään. Forecan mittausten mukaan lunta olisi noin 50cm ja siihen on kaiketi uskomista. Lumikasoja keskustassa ja muuallakin tuntuu olevan ihan joka kulmalla. Ja ne lumikasat on VALTAVIA. Lumitöitä tehdessä mietin, että minne lumet saa mahtumaan kuukauden päästä, jos tämä jatkuu tällaisena.  

Vaikka lumi riittääkin meidän tarpeille (lapset tosin haluaa vieläkin lisää), niin olen todella onnellinen, että tosiaan nyt koemme sen talven mitä odotimme. Paikallisetkin on sanonut, että lumi tuli normaalia aikaisemmin eikä jouluna lunta ole yleensä näin paljoa. Tämä oli siis juurikin oikea vuosi tälle mahtavalle seikkailulle.






Joulu on jo ovella. Jee!! Vaikka asiat ja valmistelut on kesken, niin joulufiilistä ei tarvitse hakea. Se on täällä jo.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki