Miksi luonto-/valokuvausblogi on hiljaisempi näin talvella ?

Tässä 5 syytä miksi blogini sisältää vähemmän luontokuvia kuin aikaisemmin.

1) Pimeys. Kun päivässä on valoisaa aikaa noin pari tuntia, aiheuttaa se jo jonkinlaisen haasteen. Onneksi joulun jälkeen mennään taas kohti parempaa.

2) Lumi. Tämä ihana valkoinen luonnontuote, josta etelässä voi vain haaveilla. Se aiheuttaa omat haasteensa valokuvaukseen. Ja syy on luonnollisestikin se, että useampaan paikkaan ei näin talvella pääse. Joko on tiet auraamatta (koska kuka muu hullu sinne menisi kuin me?) tai sitten metsä on niin täynnä lunta, ettei siellä voi kävellä.

3) Kuvauskohteita on vain vähemmän. Vaikka luonto on kaunis talvellakin- varsinkin valkoisena, niin kuvauskohteita on vain vähemmän kuin kesällä, syksyllä tai keväällä.

4) Kylmä! Vaikka vielä ei ole ollut ennätyspakkasia niin näppini on kokenut jo kovia kuvausreissuilla. Onneksi joulupukki tuo uudet toppahousut (edelliset onkin ajalta miekka ja kivi ja lämpö ei meinaa pysyä sisällä). Lämpimät kengät hankin jo syksyllä. Nyt vain pitäisi keksiä miten ihmeessä näpit saa pysymään lämpimänä, kun kameraa ei pysty käsittelemään hanskat kädessä.

5) Näkyvyys on usein huono. Joko on sumua tai sataa lunta sumeasti. Uusia kohteita ei myöskään löydä, koska kyltit näyttää tältä :  :)
Joten pyydän teiltä kärsivällisyyttä. En katoa, mutta voi olla, että en saa luontokuvia ihan yhtä usein kuin ennen. Lupaan kuitenkin, että jo tällä viikolla minulla on näyttää teille lisää luontokuvia. Kävimme nimittäin eilen uhmaamassa kaikkia melkein kaikkia näitä syitä ja tarvoimme lumessa polvia myöden.

Ihanaa joulun odotusta!


Kommentit

 1. No vau, oletpa kahlanukki umpista :) Eikö olekkaan nyt paviljongille aurattu tietä? Mullon kynsikkäät joissa on sormen nokat paljaana josta saa sitten käännettyä kärki sormien suojaksi, niin tulee vanttuut, niistä tykkään.
  Mukaavaa joulunaikaa teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin liian aikaisin liikenteessä pahan lumisateen jälkeen. Taisi olla muut paikat tärkeämpiä. Jäätiin tosiaan aurinkomajoille kun siihen asti oli jonkun toisenkin renkaan jäljet. Meidän matala auto saattaisi jäädä jumiin jos menisi ihan umpilumeen kokeilemaan.
   Kynsikkäät taitaa olla mun seuraava ostos. Kuitti vinkistä ja ihanaa joulua teillekin ❤️

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heihei hetkeksi !

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Uimassa Tornionjoessa ja elämänmuutoksia