Tämän vuoden itsetehdyt joulukoristeet



Tähän kuvaan on kasattu ne tärkeimmät tämän vuoden itsetehdyt koristeet. Tämän lisäksi on muitakin ja erityisesti lasten tekemiä koristeita (kuten FB:ssä olette varmaan huomannutkin). Tykkään kokeilla kaikenlaista, mutta en tee yleensä koristeita sarjatuotantona.

Joulusiivous on nyt suoritettu ja voi hyvillä mielin koristella kodin täyteen jouluun. Pikku apureiden silmä toi vähän erilaista joulua tähän taloon :) Saa nähdä millainen kuusesta tulee, kun päästään se koristelemaan. Joutuuko jo tekemään niin, että lapset koristelee toisen puolen ja minä toisen. Jos niin tekisin, joutuisin aika paljon selittämään pyyntöni. Meillä on nykyään miljoona kysymystä tai kommenttia asiasta kuin asiasta.



Kokeilin ensimmäistä kertaa appelsiinien kuivausta. Ajattelin lisäillä näitä saunaan ja vessaan tuomaan tuoksua. Aluksi ajattelin, että  nämä meidän Pirkka appelsiinit eivät ole kovin voimakkaan tuoksuisia, mutta päivä päivältä ne tuo mielestäni enemmän tuoksua. Ei tosin kovin voimakasta. . Ehkä lisään kanelitangot näiden joukkoon.

Melkein perinteeksi on muodostunut, että muovailemme lasten kanssa taikataikinasta koristeita. Tänä vuonna sain kuitenkin FIMO muovailuvahaa ja ai, että näistä koristeita tuli hyviä. Kyllä se taikataikinan voittaa mennen tullen. Alkuperäinen suunnitelma oli maalata näitä vähän. Ikean lastenmaaleissa olisi sopivasti hopea ja kulta, joita olin ajatellut näihin. Aika kuitenkin kului ja en oikein päässyt yhteisymmärrykseen mihin nämä lopullisesti ripustan, joten jätin ne valkoiseksi. Sopii näinkin ja useampaan paikkaan. Ehkä sitten ensi vuonna ne on eri värisiä.

Meidän tonttukalenteri tulee ohjeistamaan vielä lumihiutaleiden maalaamista, joten ehkä niissä päässen toteuttamaan maalausintoani. Edes yhden hiutaleen verran. Niillä olisi tarkoitus saada lumisade lastenhuoneen kattoon jouluksi.




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki