Torstai on täynnä luistelua ja lunta

Aika tarkkaan kaksi viikkoa lapset ovat kinunneet luistelemaan ulkojäälle. Aina on ollut joku este - joko olemme olleet kipeinä tai ulkona on paukkunut hurjat pakkaset. Tänään mittari näytti nollaa, joten sain vihdoin täytettyä tämän hartaan toiveen. Ennusteiden mukaan on taas tulossa kylmä viikonloppu, joten hyvä, että lähdimme.  Oman hauskuutensa reissuun teki se, että meillä on satanut lunta kaatamalla kaksi päivää putkeen. Aura-autoilla on riittänyt puuhaa eikä ihan kaikki paikat ole aurattuna - ei myöskään se kenttä.

Matkaa ei meiltä ole paljoa, mutta pikku tassuille kaikki ylimääräiset metrit tuntuu toppavaatteissa ikuisuuksilta. Päätimme siis oikaista viimeiset metrit metsän läpi.. VIRHE! Älä ikinä oikaise talvella metsän läpi! Lunta oli paikoin minua takapuoleen asti ja lapsia mahaan. Todellakin nämä viimeiset 20 metriä oli toooodella pitkät ja raskaat. Epäilin jo, että emme ikinä pääse perille :)


Perillä meitä odotti tosiaan kenttä täynnä lunta. Ensimmäinen homma oli tehdä pieni luistelualue ja sitten pukea luistimet lapsille.


Lopulta sain kolattua aikamoisen sokkelon lapsille - riitti oikein hyvin jopa isommalle vauhtihirmulle.




Välissä oli kiva nauttia kuumaajuomaa. Eväiden ansiosta lapset jaksoi luistella yli tunnin rankassa lumisateessa. Sen jälkeen tarvottiin (lasten toiveesta) samaa reittiä takaisin. Kuulemma oli tosi hauskaa. Onneksi se oli huomattavasti helpompaa jo kerran tarvottuja jälkiä pitkin.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki