Tuntematon vieras pihallamme

Eilen takapihallamme pyöri pieni lintu, joka ei pahemmin ihmisiä pelännyt. Siinä me koko perhe tuijoteltiin häntä, kun luultiin, että pienellä on joku hätä. Päässä näkyi punaista, joten olin ihan varma, että hän on satuttanut itsensä ja siksi ei lähde karkuun. Tämä teoria osoittautui vääräksi, kun hän pystyi kuitenkin lentämään. Ei vaan lähtenyt kauaksi ja katseli meitä.
No, en todellakaan ole mikään lintuasiantuntija. Tunnistan ehkä max. 5 lintua ja esim. lokkien alalajeista minulla ei ole hajuakaan. Kovasti selitin lapsille, että tämä tässä on varpunen, mutta jouduin perumaan sanani, kun lähetin kuvan veljelleni. Veljeni on kuvannut lintuja useita vuosia ja hän epäili kuvani perusteella, että tämä yksilö oli Urpinainen. Ikinä en oo sellaisesta kuullutkaan.  Kuulemma niitä on näkynyt tänä vuonna paljon ;)

Urpiainen on wikipedian mukaan hyvin yleinen Lapissa, mutta pesii koko maassa. Tämä meidän yksilö on joko naaras tai nuori yksilö, koska hänellä oli punaista vain otsassa/päälaella. Liikkuvat yleensä laumoissa, joten ehkäpä hänen hätänsä johtui siitä, että oli kadottanut kaverinsa. 
Ihanaa piristystä valokuvaukseen. Tämä talvikuvaaminen välillä ... kyllästyttää. Ei pidä ymmärtää väärin. Nautin lumesta ja näistä maisemista. En kadehdi yhtään etelän vesisateita. Näin talvella vain ei pääse kovinkaan moneen paikkaan kuvaamaan... ei ainakaan täällä. Täytyisi omistaa kelkka, jos erikoisempiin paikkoihin haluaisi. Niin tai pitäisi oikeasti nauttia hiihtämisestä. Ja alku talven kokeilun perusteella, en ehkä lähtisi kovin pitkälle lenkille edes kuvien toivossa. :D Jos ensimmäisellä kerralla noin 20 vuoden tauon jälkeen, hiihtäminen ei olisi sattunut joka ikiseen kohtaan, tilanne olisi toinen.

Onneksi tämä pieni Urpiainen piristi kuvauksiani. Oli myös kivaa harjoitusta helmikuun kuvausreissua odotellessa. Olen nimittäin menossa veljeni kanssa kuvausreissulle ja tarkoituksena kuvata vähän isompia lintuja !!! :)

Tänään ilma on todella jumalainen ainakin täällä. Myrskyä ennen on aina pouta sää vai miten se sanonta menee? Saa nähdä tuleeko se luvattu lumimyrsky tänne ollenkaan.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heihei hetkeksi !

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Uimassa Tornionjoessa ja elämänmuutoksia