Haikeana muistelen helmikuun aurinkoisia päiviä

Helmikuusta mieleen jäi upeat aurinkoiset kelit ja hohtavat lumikinokset. Maaliskuu ei ole alkanut läheskään niin upeasti. Joku harmaa pilvimassa ajelehti tänne ja jäi tuohon päälle. Luntakin on tullut taas useana päivänä, kuten tänään. Alku talvesta olin lumesta aina yhtä innoissaan kuin lapset, mutta nyt alkaa kyllä kääntyä jo ahdistuksen puolelle jokainen uusi lumihiutale. Kyllä tämä metrin lumikinos takapihalla riittää.

Vaikka nyt pakkasta on vähemmän, kyllä mieluummin ulkoilisin vähän nenä punaisena aurinkolasit päässä. Outoa vai mitä ? Tarvitsen sitä aurinkoa nyt todella paljon, vaikka sitten lumen keskellä.  Toisaalta jos nyt rehellisiä ollaan, ulkoilisin kaikkein mieluiten jo hiukan keväisemmässä kelissä. Linnut laulaisi, lumi sulaisi (ilman loskaa) ja pientareelta voisi löytää jo ensimmäiset kukkaset. Vaikka leskenlehdet eivät ole mitään lempparikukkiani, tuo niiden löytäminen suurta iloa ja toivoa tulevasta. Luulen kuitenkin, että tämä haave ei toteudu ainakaan ennen vappu. Vappunakin luultavasti hiihdellään eikä todellakaan kaiveta esille kevät vaatteita.
Koska reilu viikko on mennyt tässä samassa säässä. Oli pakko kaivaa näitä vähän pirteämpiä kuvia helmikuulta. Nämä antakoon meille kaikille voimaa odottaa kevättä, sillä onhan aurinkoinen maisema lumen kera kaunis. Ei siitä pääse mihinkään. 

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heihei hetkeksi !

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Uimassa Tornionjoessa ja elämänmuutoksia