Hippokisat koettuna

Tänään meidän neidit osallistui ensimmäisiin hiihtokilpailuihinsa.


Kisat järjesti Tornion Osuuspankki Karungissa. Kyseessä oli historialliset Hippokisat, joita omassakin nuoruudessakin oli. En muista itse osallistuneeni sellaisiin, mutta mieheni on kuulemma hiihtänyt monetkin kisat lapsuudessaan. Ei yllätä yhtään ja kuvastaa nykyistäkin liikunnallisuutta meidän parisuhteessa. Toinen osaa ja toisella perusteet on vähän hukassa :)



Meidän neideillä perusteet ei ollut hukassa ja siitä kertoo kyllä upeat sijoitukset. Toinen oli omassa sarjassaan kolmas ja toinen neljäs. Nämä sijoitukset olivat todellinen yllätys, kun katseli muiden lasten menoa. Kyllä täällä pohjoisessa hiihto on monelle perinnelaji ja sukset taidetaan laittaa jalkaa heti, kun lapset oppivat kävelemään. Erityisesti isomman neidin ryhmästä kyllä nousi esille super tähtiä, jotka osasi luisteluhiihdonkin paremmin kuin itse olen ikinä osannut.



Tästä noin neljä viikkoa eteenpäin kaikissa lähikunnissa tuntuu olevan hiihtokisoja niin aikuisille kuin lapsille. (Eräissä kisoissa on jopa perheviestikisat, mutta taidamme jättää sen väliin tällä kertaa. hah ) Lapset haluaisi kuulemma osallistua kaikkiin kisoihin, joten täytyy varmaan vaan koittaa jaksaa mukana. Näiden neljän kisan jälkeen kisakausi on luultavasti taputeltu, joten tästä on nyt nautittava. Pääkaupunkiseudulla en muista nähneeni lasten hiihtokisoja, mutta toivottavasti olen väärässä.


Meidän lauantai-ilta jatkuu leppoisasti myös sohvalla notkuen. Huomenna onkin edessä ihan mahtava reissu. Tarkoituksena on mennä koiravaljakko ajelulle koko perhe!!!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki