Puuhaa lasten kanssa - ideoita yhteisiin hetkiin

Meillä lapset ovat jostain syystä vähentänyt itse leikkimistä ja päivät on mennyt piirrellessä, värittäessä ja askarrellessa. Ja sehän sopii näin pääsiäistä ennen. Nämä kiinnostukset vaihtelee ihan kausittain. Yleensä se josta kiinnostutaan on todella IN ja siitä kiinnostuksesta pitää ottaa kaikki ilo irti. Menee nimittäin myös uusien asioiden oppimishalukkuudessa. Väkisin ei kannata, sillä seuraavassa kuussa saattaa lapset itse alkaa kyselemään esim kirjaimista, kirjoittamisesta yms.

Tämä on ollutkin todellinen pääsiäiskoristeluvuosi ja näitä voisi jopa säästää seuraaviin vuosiin. Koska olemme nyt touhuillut kaikenlaista (ja kuviakin on tullut otettua), niin listasin tähän alle muutaman idean mitä pienien lasten kanssa voi touhuta näin pääsiäistä ennen (tai miksipä ei muulloinkin). Tuleva palmusunnuntai on oiva päivä askarrella keittiönpöydän ääressä.Leipominen:

Makeannälkä iskee aina välillä ja sen sijaan, että ostaisi valmiita herkkuja kaupasta, on joskus kiva leipoa itse. Opettavaista ja hyvää. Sotkua syntyy, mutta joskus se on sen arvoista. Muffinssit on meillä hitti, koska työvaiheita on suhteellisen vähän ja tuloksen näkee nopeasti. Nämä herkut katoavat myös nopeasti napoihin :)Askartelu / pääsiäismunien maalaaminen


Oli varmaan ensimmäinen vuosi, kun päätin maalata tyttöjen kanssa rairuohoon pääsiäismunia. Tyhjensin munat varovasti pienestä reiästä. Puhdistamisen ja kuivumisen jälkeen lapset pääsi maalailemaan näitä ihanuuksia. Oli aikamoinen hitti ainakin meillä. Tulokset tullaan näkemään meidän rairuohossa ja ehkä muutenkin koristelussa.

Askartelu / perunamaalaus


Perunamuottimaalauksia näkee aina silloin tällöin. Aikaisemmin emme ole näitä kokeillut ja näkyyhän se vähän tuloksessakin. Nyt tiedän ohjeistaa, että tehkää raidoista ja muista kuvioista paksumpia ja syvempiä. Näkyisivät näin selkeämmin paperilla. Meillä näihin on varmaan pakko lisätä tusseilla jotain kuvioita, jotta näyttävät enemmän munilta. Katsotaan sitten raaskiiko taiteilijat luopua näistä ja saisimme nämä postiin.
Askartelu / pääsiäiskranssi


Pääsiäiskranssi idean sain Pinterestistä. Mistäs muualtakaan :). Tämä on todella helppo ja opettaa lapsille saksien käyttöä. Värit ja paperit voi itse päättää. Jos kotoa ei löydy värillistä paperia voi valkoisia papereita maalata edellisenä päivänä ja leikata sitten munat näistä. Näin tulisi vielä omalaatuisemmat kranssit.Askartelu / tiput


Virpomisoksiin (joita ei muuten vielä ole koristeltu), meillä on tehty erilaisia tipuja roikkumaan. Mallit näihinkin on löytynyt Pinterestistä. Hamahelmi-tipusta tuli hiukan kulmikas, koska pohjana taisi olla neliö, mutta ajaa asiansa. Pyöreät tiput taas on tehty paperista. Näihin voi käyttää meidän tavoin eri näköisiä papereita tai sitten yhtä väriä (tai niitä itsemaalattuja papereita). Ympyrän muotoisia malleja tarvitaan 5 ja ne liimataan yhteen niin, että lintu saa pyöreän muotonsa. Me lisäsimme näihin höyhenen pyrstöksi ja jätimme siivet tekemättä. Lapsista näillä oli jo siivet ja aika samaa mieltä olen itsekin.


Mukavia askarteluhetkiä !


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heihei hetkeksi !

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Uimassa Tornionjoessa ja elämänmuutoksia