Ritavalkea - hyvä opettelurinne lapsille Lounais-Lapissa + muuta tekemistä koko perheelle !


Pari viikkoa sitten kerroinkin lähistöllämme sijaitsevasta Ritavaarasta. Kyseisellä vaaralla on pieni laskettelukeskus (ritavalkea), jossa on mm. erikseen lastenrinne sompahisseineen. Tämä sai meidätkin ajamaan noin tunnin kotoamme, vaikka lähellämme on muitakin rinteitä. Lapsemme ei halunnut ensimmäisellä kerralla edes loiviin aikuistenrinteisiin, sillä korkeus pelotti. Lastenrinteessä kokeilu on paljon turvallisempaa ja hyvin itsenäinen isompi neitimme sai vapaasti opetella itse laskettelua, jota ei tietenkään olisi voinut heti tehdä isommassa rinteessä.Ritavaaran laskettelukeskus tuntui olevan todella suosittu, vaikka ilma ei ehkä ollut paras mahdollinen. Asteita oli +3, mutta taivaalta tuli samaan aikaan rättejä. Joka paikka oli märkänä, kun isompikin tunnin kokeilun jälkeen väsähti. Silti välinevuokrauksessa kävi kuhina ja hissit oli aktiivisessa käytössä.
Jos asustelette lähellä, suosittelen rinnettä erityisesti pienemmille ja vasta alkajille. Sompahissi oli lapsille juuri sopiva ja sillä liikkumisen lapset oppivat nopeasti. Välinevuokraus oli myös todella edullista. Kokopäiväksi kaikki välineet saisi 22€:lla. Välineitä pystyi vuokraamaan myös tunniksi, kahdeksi tai kolmeksi. Ja kaikki tämä todella edullisesti.

Valkealan vierestä löytyy vuokramökkejä sekä mm. koira- ja kelkkasafarit. Tällä hetkellä paikka tuntuu olevan enemmän turistien suosiossa, mutta kurkkaapa sinäkin sivut. Jos joskus matkallasi Ylläkselle haluat pysähtyä päiväksi tai kahdeksi, niin tässä hyvä paikka siihen. Tekemistä löytyy varmasti monelle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

DIY: Itsetehty kranssi