Suuntana kevät

Tänään on kevätpäiväntasaus eli nyt olemme virallisesti kohti aurinkoa. Mahtavaa!! Olen jo ihan kevät fiiliksessä, mutta ulkona se tarkoittaa hiukan erilaista kevättä kuin etelässä asuessa. Maasta on turha etsiä puroja tai nurmikkoa. Puistakaa ei vielä silmuja ole tullut katseltua, koska se ei edes ole mielessä ulkona liikkuessa. Kevät Lapissa näkyy upeina aurinkoisina päivinä jäällä kävelyn merkeissä tai muuten liikkuen. Vihdoin myös jääpuikot alkavat vallata jokaisen talon reunustaa.




Keväisen fiiliksen tuo myös kyyhkypariskunta, joka on tehnyt pesän terassin katolle. Kunnon kuvaa en ole vielä saanut heistä, mutta sitä odotellessa. He ovat hauskan tarkkoja kellosta. Lähtevät aamuisin aina ennen kello kymmentä ja palaavat aina viiden maissa. Ihan kuin tietäisivät kellon. Linnun äänet kuuluvat kevääseen asuu sitten missä vain. Tähän aikaan vuodesta osa muuttolinnuistakin muuttaa jo Suomeen. 



Vaikka kuinka tässä hehkutan kevään merkkejä täältäkin, niin kyllä vähän huolestuttaa. Mielessä pyörii vain kysymys; koska tämä lumi oikein sulaa vai sulaako ollenkaan ? Ainahan se on sulanut, mutta se vaan on varmasti tosi myöhään tänä vuonna. Ja saa nähdä kuinka paljon tulvakuvia saa otettua keväämmällä. 

Mukavaa tiistain alkua !



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki