Kävellen ulkomaille

Enpä ennen ole kävellyt ulkomaille - nyt sekin on tehty! 

Lähdimme tosiaan lauantaina aurinkoisen päivän kunniaksi tekemään sitä mitä kaikki täällä tekevät. Viettämään aikaa jäällä. Jäät on tosiaan vielä hyvässä kunnossa, joka tuntuu etelänimmeisestä omituiselta. Nyt on kuitenkin jo huhtikuu!! Itse tosiaan olen tottunut välttelemään jäitä koko talven ;) En muista koska olisin rantaa pidemmälle lähtenyt jäitä pitkin. 

Täällä jäällä ei tarvinnut olla yksin. Vastaan tuli hiihtäjiä, kävelijöitä ja kelkkailijoita. Ajoipa pari myös autolla. Yksi pariskunta oli ajanut auton hiihtolatujen viereen JÄÄLLE ja lähtenyt siitä hiihtämään. Ei mene omaan ymmärrykseen, mutta tapansa jokaisella.


 

Jäällä tuntuu välillä olevan vilkkaampaa kuin kävelykaduilla. Ihmiset tosiaan jaksaa vielä hiihtää, vaikka kausi on kestänyt jo moooonta kuukautta. Jos en olisi jo henkisesti lopettanut hiihtokautta, varmaan ehdottaisin lapsille hiihtoretkeä. :) Tosin lapsetkin on jo ilmaissut, että tämän talven hiihdot riittää jo. Aika paljon sitä on tehtykin. Vertailuna voi todeta, että viime talvena lapset pääsi hiihtämään päiväkodissa ehkä kaksi viikkoa koko talvena. Nyt sitä on tehty lokakuusta lähtien.





Olen edelleen vähän kummissani siitä, että rajan voi ylittää noin vain- jäätä tai tietä pitkin. Hassu ajatus oli myös kävellä ulkomaille :) Ihan Ruotsin maakamaralle emme astuneet sillä tässä kohtaa rantaa ei ole mitään tietä eikä siitä näkynyt kelkan jälkiä joita olisi voinut seurata. Muutenhan olisimme uponnut ... emme jäihin vaan valtaviin lumipenkkoihin. Rajan ylitimme silti ja voimme sanoa käyneemme ulkomailla.  


Aurinkoista viikko kaikille !
Nautitaan auringon tuomasta energiasta. Kyllä se kesä on tulossa. Tännekin!






Kommentit

  1. Tätä olen miettinyt itsekin kun Venäjän rajalla on mökin järvi, että missä kohtaa tulee mentyä ulkomaille. Varsinkin naapurit mönkijällä ajellessaan varmaan usein menevätkin. Toisaalta ei kai se haittaa. https://www.akixkonemyynti.fi/koneet-ja-varusteet/monkijat

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

Tornionjoki- Suomen toiseksi pisin joki