Armasjärvi / Ruotsi - upeita suomaisemia vielä kerran ja mahtava retkikohde rajantuntumassa

Viime viikon lauantaina suuntasimme todella helteisenä päivänä suolle tuonne Ruotsin puolelle (Kuten Instaseuraajat jo tietävätkin). Monelle ei varmasti tulisi ensimmäisenä mieleen lähteä metsään kun asteita on reilusti yli 20 ja paras sääksi/mäkäräisaika on menossa. Saimme siis todellakin vaeltaa reitillä ihan yksin. Jos emme elelisi viimeisiä päiviä lapissa, emme mekään olisi tänne mennyt näillä super helteillä. No mutta paikka tuli koettua ja oli kyllä sen arvoinen. Sään upeus näkyy kuvista, joita on kyllä yhteen postaukseen hiukan liikaa. En vain mitenkään pystynyt karsimaan kuvia enempää. Toivottavasti jaksatte katsella.


Kuten kuvista näkyy niin reitti sisälsi hyvin monipuolista suomaisemaa. Välillä kaislat valtasivat reitit ja toisessa paikassa taas ympärillä näkyi vain vesialueita. Lakkoja (joista kuvia näette jo maanantain postauksessa) voisi kerätä helposti melkein pelkästään pitkospuita kävellen.


Jos paikka alkoi kiinnostaa, niin auton nokka täytyy suunnata kohti Ruotsia. Matkaa Ylitorniosta on noin 17km ja Torniosta reipas 60km. Paikka sijaitsee ihan lähellä Luppio vaaraa, joka on hiukan tunnetumpi retkeilykohde täällä päin. Ruotsin valtatie 99 käännytään kohti Armasjärveä ja ajetaan vielä noin 5km sisämaahan päin. Armasjärveltä kyltit ohjeistavat vasemmalle hiekkatielle. Tätä tietä ajetaan noin kilometri ja paikka on vasemmalla. Viimeinen kuva näyttää "parkkipaikkaa", joka on aika olematon, mutta josta reitti alkaa sekä päättyy.

Mukavia retkiä !

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Övertorneån maauimala ja uimaranta

Pääsiäisreissu Luulajaan

DIY: Itsetehty kranssi